Akdeniz'de Metruk Binalarin Yikimi Devam Ediyor
Akdeniz Belediyesi, halkin can güvenligini tehdit eden terk edilmis yapilarin yikimina devam ediyor. Fen isleri ekiplerince Üç Ocak Mahallesinde 2 katli bir yapi ile Gündogdu Camisinin lojmaninin yikimi kontrollü olarak gerçeklesti.

Bu kapsamda, Fen Isleri Müdürlügü ekipleri, yasal süreçleri tamamlanan Üç Ocak Mahallesi 5413 Sokakta bulunan ve sahiplerince terk edildigi için zamanla harabeye dönen 2 katli metruk yapinin yikimini gerçeklestirdi. Çevre güvenligi alinarak is makinesi yardimiyla kontrollü gerçeklesen yikimda ekipler, ortaya çikacak toz bulutunu önlemek için de yapiya arazözle su sikti. Diger bir ekip ise Gündogdu Mahallesi 5764 Sokakta bulunan Gündogdu Camisinin bitisigindeki ömrünü tamamlamis olan 3 katli lojman ve ek yapinin yikimini da yine kontrollü bir sekilde gerçeklestirdi.
Yogun sikayetlere yol açan metruk yapilarin yikimi sürecek
Ekipler, her iki yikimla birlikte ortaya çikan tonlarca moloz ve atigi da kamyonlara yükleyip mahallelerden çikardi. Uzun zamandir sahiplerince kullanilmayan harabe haldeki yapilarin yikimina tanik olan vatandaslar ise memnuniyetlerini dile getirip belediye ekiplerine tesekkür etti.
Gerek fen isleri ekiplerinin sahadaki inceleme ve tespitleri gerekse muhtarlar ve mahalle sakinlerinden gelen sikayet ve talepler üzerine, halkin can ve mal güvenligi açisindan risk olusturan, kimi zaman sosyal sorunlara sebep olan metruk yapilarin yikiminin araliksiz devam edecegi bildirildi.
