Samsun'da Süpheli Çanta Panigi

– Samsun’da kaldirimda süpheli çanta ihbari polis ekiplerini harekete geçirdi. Ekipler çantayi fünyeyle patlatmak üzereyken sahibi gelince herkes rahat bir nefes aldi.

Samsun'da Süpheli Çanta Panigi
Olay, Samsun’un Ilkadim ilçesi Istiklal Mahallesi Hakkibey Sokak üzerinde saat 17.00 siralarinda meydana geldi. Hakkibey Sokak’ta bulunan esnaf kaldirimda bir askili çanta oldugunu fark etti. Durumdan süphelenen esnaf hemen polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen bomba imha ekipleri ve diger polis ekipleri çevre güvenligi alip, yolu araç ve yaya trafigine kapatti.

Süpheli çanta fünye ile patlatilmak üzere iken çantanin sahibi oldugunu söyleyen yabanci uyruklu bir sahis olay yerine geldi. Çantayi polis kontrolünde açan sahis, içindeki esyalari da tek tek çikartip, polis ekiplerine gösterdi. Çantadan sahsin kisisel esyalari çikinca, esnaf da rahat bir nefes aldi.

Süpheli çantayi görüp polise ihbar eden esnaf, “3-4 kisi kaldirimda konusuyordu. Ellerinde valiz de vardi. Sonra birden ortadan kayboldular. Bir baktik çanta var. Polise ihbarda bulunduk. Yabanci uyruklu bir arkadas çantayi birakip, eve gitmisler. Çantanin içinden unutan kisinin esyalari çikti” dedi.

Kapatilan cadde, çantanin sahibinin gelmesiyle tekrar trafige açildi.

(Erdi Demür/IHA)
Kaynak: İHA