Amasya Belediyesi Asure Programi Düzenledi

Amasya Belediyesi Muharrem ayi dolayisiyla asure günü programi düzenledi. Serçoban mesire alanindaki programda semah gösterisi ilgiyle izlendi. Yapilan dualarin ardindan halka asure dagitildi.

Amasya Belediyesi Asure Programi Düzenledi
Cem Vakfi ile birlikte gerçeklestirdikleri programa katilan vatandaslara tesekkür ederek Kerbela sehitlerine anan Amasya Belediye Baskani Mehmet Sari, “Hazreti Hüseyin zalimlerin karsisinda dik durarak hakki, hukuku, adaleti üstün tutmayi bizlere miras birakmistir” dedi.

Birlik ve beraberlik mesajlari veren Baskan Sari, “Hepimizin üst kimligi Türk ve Müslümandir. Bunu bilir, savunurum. Türk ve Müslüman kimliklerin altinda farkli görüs, inanis, düsünceler olabilir. Bu durumu zenginlik olarak görmemiz lazimdir. Birbirimize sevgi, saygi ve muhabbetle yaklasmamiz lazimdir” diye konustu.

1341 yil önce yasanan Kerbela olayinin Islam tarihinde önemli bir kirilma noktasi oldugunu anlatan Amasya Valisi Mustafa Masatli ise “Hazreti Hüseyin efendimiz ve 72 mümin Kerbela’da maalesef hunharca katledildi. Bizi birlestirmek istemeyen, bir araya getirmek istemeyen, bir sey paylasmamizi istemeyenler bunu sürekli günümüze kadar körüklediler. Birlikle iman ettik. Kardeslikle iman ettik. Kardesligimizi ve birligimizi kimsenin bozmasina da bu zamana kadar gerçek, halis olan Müslümanlar hiç izin vermedi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA