Fransa'nin Güneyinde Orman Yangini Çikti

Fransa’nin Var bölgesinde çikan orman yangininda yüzlerce hektarlik alan kül oldu.

Ülkenin güneyindeki A57 otoyolu üzerindeki Gonfaron kasabasi yakinlarinda aksam saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle yangin basladi.

Kuraklik ve rüzgarin etkisiyle büyüyen alevler yüzlerce hektarlik alani kül etti.

Bölge valiliginden yapilan açiklamada, itfaiye ekiplerinin yanginla mücadele için yola koyuldugu belirtildi.

Bölgeye 430 itfaiyeci, 9 yangin söndürme uçagi ile 4 helikopterin gönderildigi aktarilan açiklamada, çevre bölgelerden de 240 itfaiyecinin yola çiktigi ifade edildi.

Açiklamada, gün içinde civardaki Marsilya ormanlarinda da çikan küçük çapta yanginlarin ekiplerin müdahalesiyle söndürüldügü kaydedildi.

Içisleri Bakani Gerald Darmanin, Twitter hesabindan yaptigi açiklamada, yanginin büyük çapli oldugunu ve halen sürdügünü, yanginla mücadele için 650 itfaiyecinin harekete geçtigini aktardi.

Kaynak: AA