GASTROANTEP Iptal Edildi
Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, GAGEV Yönetim Kurulu Toplanti sonrasi yapilan basin açiklamasinda Karadeniz Bölgesi’nde yasanan sel nedeni ile bu yil düzenlenecek Gaziantep Gastronomi Festivali’nin (GASTROANTEP) iptal edildigini duyurarak, festivale ayrilan kaynagin ise afet bölgeleri için olusturulan fona aktarilacagini açikladi.

Yaptigi açiklamada Baskan Fatma Sahin, afetle mücadelede ve afet sonrasinda yaralarin sarilmasi için daha öncesinde destek kararlari alindigini hatirlatarak, GastroANTEP için ayrilan maddi kaynagin afet bölgeleri için olusturulan yardim fonuna aktarilacagini duyurdu.
Yapilan basin açiklamasina Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’in yani sira Gaziantep Valisi Davut Gül, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Gaziantep Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Tuncay Yildirim, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Cengiz Simsek, Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Ömer Küsbeoglu, Güneydogu Anadolu Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Mahsum Altunkaya, Gaziantep Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi ve Gaziantep Sanayi Odasi Meclis Baskani Adil Sani Konukoglu katildi.
“Büyük millet olmanin getirdigi kader birligini, dünyaya örnek olarak gösteriyoruz”
Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, toplanti sonrasi yaptigi konusmada “Iyi günde, günde kötü günde hizli hareket etmeliyiz. Birlikte rahmet var. Birlikten kuvvet dogar. Bu anlayisla hareket ederek çok hizli bir araya geliyoruz. Dünya zor bir dönemden geçiyor. Küresel isinma ve iklim degisikliginden kaynakli olarak her gün dünyanin farkli noktalarinda farkli afet olaylariyla karsi karsiya kaliyoruz. Biz, felaketlerin hem öncesinde hem sirasinda hem de sonrasinda büyük millet olmanin getirdigi kader birligini, dünyaya örnek olarak gösteriyoruz. Büyük millet olmanin bakisiyla, ‘veren el alan elden üstündür’ diyen medeniyetten geliyoruz. Biz de içerde yaptigimiz istisarelerle, küçük esnafimizin GastroANTEP’le birlikte sehir ekonomisini güçlendirecegini konusmustuk. Bugün gelinen noktada son yasanan sel felaketleriyle birlikte GastroANTEP’in iptal edilmesini GastroANTEP’e harcanacak bütün nakdi destegin sel ve yangin bölgelerine gönderilmesi kararini aldik. Gaziantep Büyüksehir olarak biz, zaten Meclis’te de afet bölgelerine destek verme karari almistik. Bizim çalisma sistemimiz, 17 gün kapanmada esnafimizin elinde kalan ürünlerini ihtiyaç sahiplerine göndermekti. Yine aynisini yapacagiz” dedi.
“Afet bölgelerine vatandaslar afad koordinasyonunda yardimlarini gerçeklestirebilecek”
Türkiye’de 1 aya askin süredir afetlerle mücadele edildigini aktaran Gaziantep Valisi Davut Gül, “Karadeniz’de selden dolayi Kastomonu’da, Sinop’ta, Bartin’da olaganüstü hasarlar meydana geldi. Vatandaslarimizdan da sik sik bu bölgedeki alanlara yardimlar yapiliyor. AFAD koordinasyonunda vatandaslar yardimlarini gerçeklestirebilecek. Gaziantep’te de ayni ve nakdi yardim yapmak isteyenlerle ilgili bir duyuru yapmak istiyoruz. Nakdi yardim yapmak isteyenler AFAD’in yayinlanan hesaplarina yardim yapabilecekler. Yine SMS olarak 1860’a ‘SEL’ yazarak 10’ar lira katkida bulunulabilecek. Ayrica biz sanayi kentiyiz. Sanayide de çok sayida üretilen ürünlerimiz var. Sanayicimizden, hayirseverimizden ayni yardimlari da AFAD Il Müdürlügü’müz alacak. Bunlari da hangi ilde ihtiyaç varsa o ildeki AFAD ekipleriyle koordineli çalisilip yardimlar yerine ulasacak. Burada odalarimizin, yerel yönetimlerimizin, Büyüksehir Belediyesi’nin, ilçe belediyelerinin çok önemli katkilari var” diye konustu.
Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, belediye olarak Akdeniz Bölgesi ardindan Karadeniz Bölgesi’nde büyük afetlere yardim eli uzatildigini söyledi, kayiplarin oldugunu ve onlarin da bir an önce bulunup güvenliginin saglanmasini temenni etti.
Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, küresel isinmayla birlikte dünyanin her noktasinda bu tür afetlerle karsi karsiya kalindigini ayni ve nakdi yardimlarla da yardimlarin devamli kilinacagini söyledi.
STK’lardan afet bölgeleri için ortak ses
Gaziantep Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Tuncay Yildirim, kurum olarak ellerinden gelen bütün yardimi yaptiklarini söyledi, üyelerden ayni ve maddi yardim seklinde destek istegini iletti. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Cengiz Simsek, kurumun yarin ki toplantisinda üyelerce gerekli yardimlarin kararlastirip, ihtiyaç duyulan bölgelere gönderilecegini ifade etti.
Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskani Ömer Küsbeoglu, herkes kendi elinden geldigince yardimlarini yapacagini söyledi.
Güneydogu Anadolu Hububat Bakliyat Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Mahsum Altunkaya, birlik olarak üzerimize düseni yapmayi sürdürecegini iletti.
Gaziantep Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, Gaziantep olarak her türlü destegi vereceklerini ifade etti.
Gaziantep Sanayi Odasi Meclis Baskani Adil Sani Konukoglu, birlik zamani oldugunun altini çizerek, herkesin tek yumruk olarak ayrim yapmadan dimdik durmasi gerektigini vurguladi.
