Ögrencilerden HKÜ'ye Tam Not

Kisa adi UniAr (uniar.net) olan Üniversite Arastirmalari Laboratuvari tarafindan 42 bin 353 üniversite ögrencisinin görüsü alinarak gerçeklestirilen Türkiye Üniversite Memnuniyet Arastirmasi (TÜMA) 2021 yili raporuna göre, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), “A” notu alan 10 üniversiteden biri oldu.

Ögrencilerden HKÜ'ye Tam Not
TÜMA çalismasinda ele alinan Türkiye’deki 198 üniversite arasinda “genel memnuniyet” siralamasinda 17’inci siraya yükselen HKÜ, Türkiye’deki 73 vakif üniversitesi arasinda da 11’inci sirada yer alarak ögrenci memnuniyeti alanindaki iddiasini kanitladi.

“Sonuçlar gurur verici”

https://www.uniar.net/tuma adresinde detaylari verilen arastirma sonuçlarinin kendileri için gurur verici oldugunu söyleyen HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Bu sonucun ortaya çikmasinda emegi geçen tüm akademik ve idari personelimize, ve elbette, geri bildirimleri ile bize bu gururu yasatan ögrencilerimize tesekkür ediyoruz. Ögrenci odakli egitim-ögretim ve arastirma ekosistemimizin, ögrencilerimizin teveccühüne mazhar olmasi bizi ziyadesiyle mutlu etmistir” dedi.

“Pandemi sürecinde hibrit egitim modelimiz kabul gördü”

Pandemi sürecine çeviklikle yanit vererek çok kisa bir süre içerisinde “Uzaktan Ögretim” altyapilarini olusturduklarini belirten Rektör Prof. Dr. Türkay Dereli, “Ögrencilerimizin tercihine birakip, yüz-yüze ve uzaktan egitimin harmanlayarak uyguladigimiz hibrit egitim-ögretim ve arastirma modelimiz kabul gördü ve basarili oldu. Yüz-yüze egitimden pandemi sürecinde de ödün vermeyen nadir üniversitelerden biri olduk. Ayni sekilde diploma törenlerini pandemi döneminde bile zamaninda yapabilen ender üniversitelerden biriydik. Kampüsümüz de hep canliligini korudu. Bunlarin, ögrencilerimizin memnuniyetini saglayan önemli faktörler oldugunu düsünüyorum” seklinde konustu.

“HKÜ mezunlari is piyasasina hizli giriyor”

Büyük, modern ve yesil bir kampüse sahip olduklarinin altini çizen Dereli, “HKÜ olarak biz, ‘A+ notu ile tescil edilmis’ gerçek bir kampüs üniversitesiyiz. Bugüne kadar 13 bin 483 mezun verdik. Mezunlarimizin büyük bir kismi okul biter bitmez is hayatina giriyor. Cumhurbaskanligi Insan Kaynaklari Ofisi’nin açiklamis oldugu rakamlar da bunu ortaya koyuyor. Üniversitemiz, mezunlari en hizli istihdam edilen ilk 20 üniversite arasinda bulunuyor. Bu yil açtigimiz 5 yeni program ile birlikte toplam 32 programimiza 1560 ögrencimizin daha HKÜ ailesine katilmasini bekliyoruz. Bu kontenjanlarimizin neredeyse yarisi bursludur. Bölümden bölüme degismekle birlikte ortalama olarak her 4 kontenjanimizdan 1’i tam bursludur. Bu oranlar ile HKÜ, Türkiye’deki tüm üniversiteler arasinda en yüksek bursluluk oranina sahip 8’inci üniversitedir” diye konustu.

Kaynak: İHA