Ihlas Vakfi Bayrami Yasatti

Ihlas Vakfi bu bayramda da fakir, yetim, kimsesizleri sevindirdi. Vakif, yurtiçi ve yurtdisinda vekaleten kurban kesimleri yapti.

Ihlas Vakfi Bayrami Yasatti


Ihlas Vakfi, her sene oldugu gibi bu bayramda da yurtiçi ve yurtdisinda vekaleten kurban kesimleri gerçeklestirdi. Ihlas Vakfi Mütevelli Heyeti Baskani Ahmet Tuncer Akalin yaptigi açiklamada, bu sene gerçeklestirilen kurban organizasyonlari ile ilgili bilgiler verdi.

’’Bayramliklar ile Afrikali çocuklar mutlu oldu’’

Bayramliklarla çocuklari mutlu ettiklerini dile getiren Baskan Akalin, ’’Afrika’ya kurban kesim organizasyonlari için bir hafta önceden giden kurban ekiplerimiz, yetimhanelerde, mülteci kamplarinda ve medreselerdeki çocuklara elbise, ayakkabi, oyuncak vb. hediyeler dagitarak mutlu olmalarini sagladi ’’ dedi.



’’Afrika’da mülteci kamplarindaki yetimleri sevindirdik’’

Baskan Akalin, sözlerine söyle devam etti: ’’Hayirseverlerin kurban bagislarini Afrika’da Sudan, Somali, Uganda, Çad, Habesistan ve Afganistan’da Islami usullere göre keserek mülteci kamplarina, yetimhanelere ve sehir merkezlerine uzak olan köylerde yasayan ihtiyaç sahiplerine ulastirdik. Bir nebze de olsa onlari sevindirdik.’’

’’Yurtiçinde ögrenci yurtlarinin bulundugu sehirlere kesim yapildi’’

Baskan Akalin, hayirseverlerin yurtiçinde kesilerek ögrenci yurtlarinda üniversite egitimi için barinan ögrencilere sarf edilmesi için yaptiklari kurban bagislari, yine dini vecibelere uygun olarak kesildigini ve yurtlarda barinan binlerce ögrenciye sarf edilecegini kaydetti.



’’Hayirseverler vakfimizin hayirli hizmetlerinin ortagidir’’

Baskan Akalin, Ihlas Vakfi’na kurban bagisinda bulunan hayirseverlerin, vakfin hayirli hizmetlerine ortak olduklarini ve ilim yayma sevabina kavustuklarini, ayrica Türkiye’nin gelecegi olan temiz gençlerin egitimine destek vermekle de milli bir vazife yapmis olduklarinin altini çizdi.

’’Afrika’da yollarimizi bekleyenlere ulastik’’

Ihlas Vakfi’nin düzenlemis oldugu yurtiçi ve yurtdisi kurban kesim organizasyonlari ile kardeslik baglarinin kuvvetlenmesine vesile olduklarini belirten Baskan Akalin, ’’Kurban Bayramlarinda özellikle Afrika’da yollarimizi bekleyen pek çok ihtiyaç sahibi kardeslerimizin oldugunu biliyoruz. Bu sebeple en ücra noktalardaki ailelere ulasarak onlari mutlu etmenin mutlulugunu hayirseverlerle birlikte yasiyoruz’’ diye konustu.

Baskan Akalin, sözlerini söyle sonlandirdi: ’’46 yildir bize güvenerek, inanarak kurban bagislarini Ihlas Vakfi’na yapan bütün hayirseverlere, yurtiçi ve yurtdisi kurban organizasyonlarinda fedakârca görev alan vakif çalisanlarina tesekkür ediyorum. Bütün hayirseverlerin, milletimizin ve tüm Islam aleminin bayramini tebrik ediyorum’’.
Kaynak: İHA