Vali Kösger'den Bayram Mesaisi

Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, Kurban Bayrami’nin ilk gününde bayramlasma programi kapsaminda çesitli ziyaretler gerçeklestirdi. Bayram namazinin ardindan huzurevi sakinleri ile kahvaltida bir araya gelen Vali Kösger, sehit ailelerini de ziyaret etti.

Vali Kösger'den Bayram Mesaisi
Izmir Valisi Yavuz Selim Kösger, bayram namazini takiben ilk olarak Konak ilçesindeki Hisar Camiinde vatandaslarla bayramlasti. Daha sonra esi Fatma Kösger ile birlikte Karsiyaka Zübeyde Hanim Huzurevinde gerçeklestirilen bayramlasma programina katilan Vali Kösger, bayram kahvaltisini huzurevi sakinleriyle yapti. Vali Kösger, bayramlasma programinda sehit ailelerini de yalniz birakmadi.

“Büyüklerimizin duasini almayi ihmal etmeyerek buralara geldik”

Huzurevinde yaptigi konusmada, bayramin ilk gününde gelenek ve göreneklere uygun olarak büyükleri ziyaret ettiklerini kaydeden Vali Kösger, “Biz, tarih boyunca iftihar edecek tablolari yasamis, büyük bir milletin evlatlariyiz. Bu gelisigüzel bir tablo degil. Çocuklarimizi, gençlerimizi; vatana, millete, mukaddesata bagli sekilde yetistirerek, büyüklerimizin duasini almayi ihmal etmeyerek buralara geldik. Yaslilarimizin birikimini, gençlerimizin dinamizmi ile birlestirerek bugünlere ulastik. Bugün burada bulunmamiz da bu örfün geregidir” dedi.



“Avrupa’da en sosyal devletlerden biri Türkiye’dir”

Devletin, son zamanlarda ‘sosyal devlet’ olmanin geregi olarak hiçbir alani ihmal etmemeye çalistigini dile getiren Vali Kösger, “Bu kapsamda, gençlerimizi en iyi sekilde yetistirmeye çalisiyoruz, engellilerimize bütün imkanlari seferber ediyoruz, yaslilarimiz için hiçbir hizmeti esirgemiyoruz. Dolayisiyla vatandaslarimizin mutlu olmasi için büyük gayret sarf ediliyor. Iddia edebilirim ki; Avrupa’da en sosyal devletlerden biri Türkiye’dir. Bu vesileyle devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, devletimizi bugünlere getirenlerden Allah razi olsun. Sohbetlerimiz sirasinda ögrendim. Burada devletimizin çesitli kademelerinde görev almis, emek sarf etmis büyüklerimiz var. Sizlerin de alacagi hayir dualari var” diye konustu.



“Toplum sagligi için elzem”

Pandemi tedbirleri nedeniyle karsilastiklari serzenislere de deginen Vali Kösger, korona virüsten etkilenen huzurevleri basta olmak üzere, hayatin pek çok alaninda yapilan tüm çalismalarin ve alinan tüm tedbirlerin toplum sagligi için elzem oldugunu ifade etti.

Vali Kösger, pandemi kosullarinin iyiye gitmesi durumunda, ilerleyen dönemde huzurevi sakinleri ile daha sik bir araya geleceklerini sözlerine ekledi.

Sehit aileleri unutulmadi

Huzurevi programinin ardindan sehit ailelerine yönelik ziyaretler gerçeklestiren Vali Kösger önce, 2017 yilinda Tunceli’de meydana gelen helikopter kazasinda sehit düsen Komiser Pilot Abdullah Ortanca’nin, ardindan da geçen haziran ayinda görevli bulundugu Kars’ta sehit olan Jandarma Astsb. Kd. Çvs. Egemen Öztürk’ün ailesi ile bir araya gelerek sabir dileklerini yineledi.
Kaynak: İHA