Balikesir Protokolü Bayramlasti

Balikesir il protokolü bayram namazini tarihi Zagnos Pasa Cami’nde kilip, namaz sonrasi cami bahçesinde bayramlasti.

Balikesir Protokolü Bayramlasti
Balikesir il protokolü sabah namazinda Zagnos Pasa Cami’nde bir araya geldi. Vatandaslarin da gerek cami içini, gerek cami bahçesini doldurdugu bayram namazi, kalabalik cemaat ile kilindi. Namaz sonrasinda vatandaslara Balikesir Büyüksehir Belediyesi tarafindan simit ve çay ikrami yapildi. Balikesir Valisi Hasan Sildak, Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, AK Parti Milletvekilleri Adil Çelik ve Mustafa Canbey ise Zagnos Pasa türbesine geçerek dua etti.

Namaz çikisi gazetecilere açiklamada bulunan Vali Hasan Sildak, "Kurban Bayramini milletçe ve Islam alemi olarak idrak ediyoruz. Bayramin tüm vatandaslarimiza huzur, saglik getirmesini diliyorum. Ilimizde de bu bayrami saglikli bir biçimde geçirmeyi ümit ediyoruz. Özellikle trafik konusuna dikkat çekmek istiyorum. Yolda olarak sürücülerimizin dikkatli olmasini, ’Hayata Yol Ver’ slogani ile trafik kurallarina uyulmasi konusundaki hassasiyetin artarak devam etmesini ve kazasiz belasiz bir bayram geçirmeyi temenni ediyorum" dedi.

Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, "Tüm hemsehrilerimin Kurban Bayrami mübarek olsun. Birlik ve beraberlik içinde kazasiz, belasiz sekilde kurbanlarimizi kesmeyi nasip eylesin" seklinde bayram mesaji verirken, AK Parti Balikesir Milletvekili Mustafa Canbey, ise "Bir bayrama daha kavustuk. Islam aleminin Kurban Bayramini tebrik ediyorum. Herkese hayirli bayramlar diliyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA