Koyunlar Firarda
Gaziantep’in Yavuzeli ilçesinde seyir halindeki kamyonetin kasasinin yan kapagi açilinca 6 koyun firar etti. Koyunlarin kamyonetten düstügü anlar kameralara yansirken, olayi fark eden baska bir aracin sürücüsünün dikkati ile kamyonet sürücüsü geri dönerek, koyunlari teker teker topladi.

Koyunlar sans eseri yaralanmadan olayi atlatirken, durumu fark eden bir baska aracin sürücüsü yaklasik 2 kilometre boyunca kamyoneti takip ederek yakalamaya çalisti. Selektörle kamyonetin sürücüsünü ikaz eden sürücü, kamyoneti durdurmayi basardi. Yol kenarinda duran kamyonetin sürücüsü aracindan indiginde ise yerdeki koyunlarini görünce sok yasadi. Kendisini ikaz eden sürücünün durumu anlatmasi üzerine kamyonet sürücüsü, düsen koyunlarini tekrar kamyonete yükledi. Açilan kapagi daha dikkatli bir sekilde kapatan Mehmet D, araçtan düsen diger koyunlarini da toplamak için geri döndü. Yol boyunca düsen 6 koyunu teker teker kamyonete yükleyen sürücü, saydigi hayvanlardan eksik olmadigini tespit etmesi üzerine Besni’ye dogru yeniden hareket etti.
2 kilometre takip etti
Olayi cep telefonu ile görüntüleyen Mehmet Çelik, 2 kilometrelik takip sonucu ulastigi kamyonet sürücüsünü ikaz ettigini belirterek, "Koyun yüklü bir nakliyat kamyoneti buradan geçerken kapaginin açildigini ve bir koyunun düstügünü gördüm. Aracima binerek, 2 kilometre boyunca kamyoneti takip ettim, yetismeye çalistim. Selektör yaparak sürücüyü uyarmaya ve durdurmaya çalistim. En son 5 koyun daha yere düstü. Israrli selektör nedeniyle durmak zorunda kalan sürücü, 5 koyunun yere düstügünü gördü. Beraber hayvanlari kamyonete yükledik. Ardindan 2 kilometre geri de düsen koyun için geri döndük. O koyunu da araca yükleyerek, sürücüyü yolcu ettik" diye konustu.
