Haber Arşivi

Şırnaklılar 'Kitap Seni Çağırıyor' Kampanyasıyla 2 Ayda 45 Bin Kitap Okudu

Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğündeki kampanya ile 2 ayda, öğrenciler 31 bin 872, veliler 7 bin 851, kamu personeli 5 bin 480 kitap bitirdi İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener: 'Amacımız Şırnak'taki gençlerimizi, ailelerimizi daha iyi bir hayata taşıyabilmek'.

13 Ocak 2021 Çarşamba   11:02:11

BBP Genel Başkan Yardımcısı Yardımcıoğlu'ndan AA'ya Ziyaret

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Yardımcıoğlu, Anadolu Ajansı Gaziantep Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.

13 Ocak 2021 Çarşamba   11:02:10

YÖK'ten o öğrencilere suç duyurusu!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), para ile ödev ve tez hazırlayanlar ile hazırlatanlar için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

13 Ocak 2021 Çarşamba   11:02:06

Yakup Usta 47 Yıldır Kalayla Bakırları Parlatıyor

Kırşehir'in Kaman ilçesinde kalaycılık yapan 64 yaşındaki Yakup Deniz, az da olsa gelen siparişlerle mesleğini sürdürmeye çalışıyor Yakup Deniz: 'Artık alüminyum, çelik, plastik, granit, teflon gibi birçok çeşit olduğu için mutfaklarda bakır eşya kullanımı azaldı'.

13 Ocak 2021 Çarşamba   11:01:41

Kapıkule'deki Tır Yoğunluğu Kovid-19'A Rağmen Arttı

Kapıkule'deki tır giriş ve çıkış sayısı sayısı geçen yıl 709 bin 107 oldu Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndaki tır trafiğinde de artış oldu.

13 Ocak 2021 Çarşamba   11:01:40

Akademisyen Çift, Türkiye'nin İlk Mrna Aşısı İçin Ter Döküyor

Kovid19'a karşı Selçuk Üniversitesinde yürütülen mRNA aşı çalışmaları nedeniyle, 7 ay önce, bulundukları Malatya ve Diyarbakır'daki üniversitelerden geçici görevlendirmeyle Konya'ya yerleşen Doç. Dr. İbrahim Halil Yıldırım ile eşi Dr. Öğretim Üyesi Seval Cing Yıldırım, günlerinin büyük bölümünü laboratuvarda geçiriyor Doç. Dr. İbrahim Halil Yıldırım: 'Proje sürecinde haftada 12 gün eve gidiyorum, onun dışında hep laboratuvardayız' Dr. Öğretim Üyesi Seval Cing Yıldırım: 'Çoğunlukla laboratuvardayız. Eve yemek ve uyumak için gidiyoruz. Eşim çok uzun mesailer geçiriyor, eve hiç uğramadığı günler oluyor. Laboratuvarda çalışmalar yoğun devam ediyor'

13 Ocak 2021 Çarşamba   11:01:11

Topladıkları Keresteler Sokak Hayvanları İçin Yuva Oluyor

Samsun'da Ekolojik Yaşam Bisiklet Derneği üyeleri, 'Boncuk seni bekler' sloganıyla topladıkları palet ve kerestelerden 55 kulübe yaparak kentin faklı yerlerine yerleştirdi ve 75 sokak hayvanına sıcak yuva sağladı.

13 Ocak 2021 Çarşamba   11:01:10

Dersliğe Çevirdiği Evinden Yaptığı Yayınlarla Öğrencilere Yabancı Dili Sevdiriyor

Kahramanmaraş'ta görev yapan İngilizce öğretmeni Muhterem Sidan, salgın sürecinde öğrencilerin derslerinden kopmayarak yabancı dili sevmesi için evinin bir odasını çeşitli materyallerle süslediği dersliğe çevirdi Sosyal medyada açtığı kanal üzerinden öğrencilerine derslerini anlatan Sidan, kimi zaman cadı kılığına giriyor kimi zaman ise kuklalarla konuları anlatıyor Muhterem Sidan: 'Öğretmenlik fedakarlık işidir. Benim sabaha karşı yattığım çok fazla oluyor. Çünkü geceleri geç saatlere kadar sunumlar hazırlıyorum ve her şeyin en iyi şekilde olmasını istiyorum' 'İlk başladığımda hedefim sadece kendi öğrencilerime ulaşmaktı. Sonradan Batman'dan, Diyarbakır'dan, Tekirdağ'dan öğrencilerim oldu'

13 Ocak 2021 Çarşamba   11:00:42

Aralık'ta En Yüksek Sıcaklık İskenderun'da, En Düşük Sıcaklık Erzurum'da Ölçüldü

Türkiye'de uzun yıllar Aralık ayı ortalama sıcaklığı 4,6 derece olarak ölçüldü. Bu yıl Aralık ayı ortalama sıcaklığı ise 7,2 derece oldu Aralık ayında en düşük sıcaklık sıfırın altında 27,8 derece ile Erzurum’da, en yüksek sıcaklık ise 25 derece ile İskenderun’da tespit edildi

13 Ocak 2021 Çarşamba   11:00:41

TCMB'den Repo İhalesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 20 Ocak vadeli repo ihalesi açtı.

13 Ocak 2021 Çarşamba   11:00:40

Güneş Enerjisiyle Gıda Kurutma Maliyetleri 'Otonom' Sistemle Azaltılıyor

Teknopark Ankara'daki bir şirkette geliştirilen 'Günebakan' sistemi, güneş enerjisini başka bir forma çevirmeksizin yoğunlaştırarak gıdaların hızlı ve hijyenik şekilde kurutulmasını sağlarken, gıda güvenliği ve kalite standartlarını da yükseltiyor Sistemdeki yapay zeka tabanlı karar algoritması kurutulan gıdaya özel anlık çözüm üreterek kurutma kalitesinin üst düzeyde kalmasını garanti ediyor.

13 Ocak 2021 Çarşamba   11:00:11

Arçelik Dünyanın En Fazla Çevresel Ve Sosyal Etki Yaratan Şirketleri Arasında

Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu: 'Real Leaders'ın 'Top 150 Impact Companies of 2021' listesinde dünyanın önde gelen şirketleri arasında, 13'üncü sırada yer alarak, sürdürülebilirlik alanındaki liderliğimizin bir kez daha tescillenmesi; daha da iddialı hedefler koymamız yönünde bizleri cesaretlendiriyor'.

13 Ocak 2021 Çarşamba   11:00:10

Köyünde Oluşturduğu Müzede Geçmişin Kültürünü Sergiliyor

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşayan Mehmet Çalık, emekliliğinin ardından döndüğü köyünde, evinin altındaki dükkanda okka, ipli dirhemsiz terazi, gaz yağıyla kullanılan idare lambası, doldurma tüfekler, küp, kase, plak gibi 200'e yakın eski eşyayı sergiliyor Çalık'ın müzesinde tedavülden kalkmış paralar ile yaşamını yitiren köy sakinlerinin fotoğraflarının yer aldığı bir köşe de bulunuyor.

13 Ocak 2021 Çarşamba   10:59:40

Hakkari'de Kayakseverlerin Huzur Ve Güvenliği JAK Timlerine Emanet

Kış mevsiminin en uzun yaşandığı illerden Hakkari'de, 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde görevli Jandarma Arama Kurtarma timleri, pistlerin dışına çıkarak kaybolan, yaralanan ya da mahsur kalan kayak tutkunlarının imdadına yetişiyor Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık: 'Tam donanımlı ekiplerimiz, ekipmanlarıyla sahada fedakarca görev yapıyor. Hem çığda hem de diğer doğal felaketlerde, kazalarda, kaybolmalarda, mahsur kalma gibi durumlarda hemen vatandaşlarımızın yardımına koşuyorlar'

13 Ocak 2021 Çarşamba   10:59:10

Kızılay Gönüllüsü Annelerden Üniversite Öğrencilerine 'Anne Yemeği'

İzmir'de Türk Kızılay gönüllüsü bir grup kadın, öğrenci evlerinde derslerini çevrim içi takip eden üniversite öğrencilerine hazırladıkları yemeklerle destek oluyor Gönüllü annelerden Nebile Aktaş: 'Yaptığımız yemekleri öğrencilere teslim ederken gözlerindeki mutluluğu görünce o yemeği kendi çocuğum yemiş kadar mutlu oluyorum'.

13 Ocak 2021 Çarşamba   10:58:41

Vaka Sayısının Sıfırlandığı İlçede Vatandaşlar Salgından Korunmaya Kararlı

Diyarbakır'ın 76 bin nüfuslu Çınar ilçesinde Kovid19 salgınıyla mücadelede kapsamında uygulanan sıkı tedbirler ve vatandaşların duyarlılığıyla vaka sayısı sıfırlandı İlçede vaka sayısının 180'lerden sıfıra inmesine katkı sunan esnafa Kaymakam Güher Sinem Büyüknalçacı tarafından 'teşekkür belgesi' verildi Kaymakam Büyüknalçacı: 'Ciddi bir mücadele verdik. Geleneksel bir yapıya sahip olan halkımız özellikle büyüklerini korumak için kendilerini korudu. Bizimle bir arada gönüllü mücadele verdiler'

13 Ocak 2021 Çarşamba   10:58:40

Diyarbakır'da 'İzole Rota' Olmaya Aday Gizli Hazine Açıklaması İkiz Şelale

Kaplıcaları, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle tanınan Çermik ilçesindeki İkiz Şelale ve yürüyüş parkuru, Mezopotamya'nın 'altın üçgeni' olarak adlandırılan turizm güzergahı kapsamında ziyaretçilerini ağırlayacak Kaymakam Ramazan Polat: 'Buranın tanıtımını sağlamak istiyoruz. Amacımız buranın insanlar tarafından bilinmesi, pandemi sürecinde daha rahat, daha sağlıklı bir ortamda zaman geçirilmesi' Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu: 'Buranın imkanları vatandaşa açıldığında mükemmel bir hizmet olacak. Belediye olarak ne gerekiyorsa yapacağız'

13 Ocak 2021 Çarşamba   10:57:41

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık'tan AA'ya Ziyaret

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Anadolu Ajansı Malatya Bürosu'nu ziyaret etti.

13 Ocak 2021 Çarşamba   10:57:40

HDP'li Sancar tehdit etti: Bizi kapatırlarsa...

HDP'li Mithat Sancar, HDP’nin kapatılmasına yönelik söylemlere ilişkin yaptığı açıklamada tehditte bulundu. Sancar, "HDP kapatılırsa sonuçları ne olur?" sorusuna "Denesinler görsünler" cevabını verdi. Sancar, muhalefet partilerine de “Daha cesur davranın” çağrısı yaptı.

13 Ocak 2021 Çarşamba   10:56:48

İzmir'de Bipolar Bozukluğu Olan Kadın İçin Kayıp Başvurusunda Bulunuldu

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde tek başına yaşayan ve bipolar bozukluğu bulunan 66 yaşındaki Nurgül Özalp'e ulaşamayan ailesi, kayıp başvurusunda bulundu.

13 Ocak 2021 Çarşamba   10:56:40

Hava Şartları Fındık Üreticilerini Endişelendiriyor

Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Levent Başaran: 'Havaların sıcak gitmesi ve erken uyanma yaşanması, mart aylarında yaşanacak soğuklara dayanabilecek nitelikte olması gereken ürünün daha erken zarar görmesine yol açacak'.

13 Ocak 2021 Çarşamba   10:55:40

Antalya'da Uyuşturucu Ve Kaçak İçki Operasyonlarında 4 Şüpheli Yakalandı

Antalya'da düzenlenen uyuşturucu ve kaçak içki operasyonlarında 4 şüpheli gözaltına alındı.

13 Ocak 2021 Çarşamba   10:54:40

Kırıkkale, Kayseri, Kırşehir İle Niğde'de Fırtına Hayatı Olumsuz Etkiledi

Kırıkkale, Kayseri, Kırşehir ile Niğde'de fırtına ve şiddetli rüzgar hayatı olumsuz etkiledi.

13 Ocak 2021 Çarşamba   10:52:40

Cebinizdeki İsrail casusuna dikkat! Pegasus yazılımı kameranızı mikrofonunuzu ve konumunuzu böyle kontrol ediyor

WhatsApp'ın veri toplama talebi, "Cebimizdeki yazılımlara ne kadar güvenmeliyiz?" sorusunu yeniden gündeme getirdi. İsrail merkezli bir şirket tarafından üretilen Pegasus isimli casus yazılım tek bir tıklama bile gerektirmeden telefonlara sızabiliyor. Yazılım, telefon kullanıcısının mikrofon ve kamerasını bile kontrol edebiliyor. Çoğu Al Jazeera’da görev yapan onlarca gazetecinin iPhone marka telefonlarının, “Pegasus” adlı İsrail yapımı gelişmiş bir casus yazılımı kullanılarak “hacklendiği” açıklanmıştı. Peki cebimizdeki casus Pegasus başka hangi riskleri beraberinde getiriyor? İsrail casus yazılımı Pegasus'tan kurtulmak için neler yapmalı? Casus yazılımın tehdidi altında olduğumuzu nasıl anlarız? Ayrıntılar haberimizde.

13 Ocak 2021 Çarşamba   10:50:52

KAYÜ İle SMMMO Arasında 'Tezsiz Yüksek Lisans Ve Eğitim İşbirliği Protokolü' İmzalandı

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) ile Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) arasında "Tezsiz Yüksek Lisans ve Eğitim İşbirliği Protokolü" imzalandı.

13 Ocak 2021 Çarşamba   10:48:39

 1  2  ...  28  29  30  ...  36  37