Haber Arşivi

Bayramda Aşırı Ve Yanlış Et Tüketimine Dikkat

Uzman Diyetisyen Saadet Tayşi, Kurban Bayramı’nda nasıl beslenilmesi ve nelerin tüketilmesi gerektiği konusunda önerilerde bulundu. Tayşi, “Fazla ve yanlış et tüketimine dikkat edilmeli” dedi.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:35:38

Hakkari'de Terörle Mücadele

Yüksekova ilçesinde terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildi.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:35:37

TŞOF'tan Bayram Tatiline Çıkacaklara Uyarı

TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın: 'Sürücülerimiz yoğunluktan dolayı her zamankinden daha dikkatli davranmalı'Uzun yola çıkacak vatandaşlarımız araçlarının yola hazır olduğunu kontrol ederek bakımlarını muhakkak yaptırmalı'.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:35:37

12 İsraillinin Tecavüzüne Uğradığını İddia Eden İngiliz Turistten Şaşırtan Açıklama

İsrailli 12 kişinin tecavüzüne uğradığını öne süren İngiliz kadın, Kıbrıs Rum polisinin şikayetini geri çekmesi için kendisini tehdit ettiğini öne sürdü.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:35:06

Sosyal Medya Kullanıcılarına 'Sahte Dost' Uyarısı

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu: 'Dolandırıcılar, kişilerin yakın arkadaşlarının hesaplarını ele geçirerek, arkadaşıymış gibi 'Büyük bir firmanın kampanyası var, seni de dahil edeceğiz, kazancın olacak' gibi aldatıcı mesajlar gönderiyor' 'Mesajları o kadar samimi yazıyorlar ki belli ki onların daha önceki yazışmalarını incelemişler. Gerçekten vatandaş, karşısındakini arkadaşı zannediyor' Mağdur Rukiye Nur Demir: 'Bu saatten sonra sosyal medyada annemin, babamın hesabına bile güvenmem'

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:35:06

Doğaseverler Van Gölü İçin Dağ Dağ Tırmanıyor

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, “Van Gölü kirlenmesin, temiz kalsın” bilinciyle 5 il 25 zirve etkinliği kapsamında 4 dağ tırmanışı gerçekleştirdiler, beşinci dağ Artos Dağı olacak.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:34:37

İBB Çocuk Meclisinden Tarihi Ve Kültürel Geziler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Çocuk Meclisi tarafından yaz tatilinde başlatılan program kapsamında çocuklar, Dolmabahçe Sarayı, Ayasofya Müzesi, Aşiyan Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi, Panaroma1453 Tarih Müzesi, Şerefiye ve Yerebatan Sarnıçları, Basın ve Sağlık Müzesi gibi tarihi ve kültürel mekanları ziyaret etme fırsatı buluyor.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:34:36

Ortadoğu Ve Afrika'nın Hububatı Güneydoğu'dan

2019 yılının ilk yedi aylık sürecinde Güneydoğu Anadolu Bölgesinden 1 milyar 115 milyon dolarlık sektör ihracatı gerçekleştirildiğini ifade eden Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, “Irak’a sektörümüzle ilgili ihracatın azalmasında bölgede yaşanan sorunların etkili olduğunu görüyor ilgili mercilerle özellikle Irak’ın sektörümüzle ilgili bazı ürünlere koyduğu yasakların kaldırılması yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:34:08

Göz kuruluğu sendromuna dikkat!

Türkiye’de her iki insandan birinde görülen göz kuruluğu; gözyaşı miktarının ve kalitesinin iyi olmaması sebebiyle oluşuyor. Gözlerde batma hissiyle kendini gösteren bu problem, kornea yüzeyinin düzgün olmaması ve gözkapağı fonksiyonlarının iyi çalışmaması sonucu gelişiyor. Göz Hastalıkları ve Vitreo Retinal Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hüseyin Sanisoğlu, kuru göz sendromu hakkında uyarılarda bulunuyor.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:33:25

Siirt'te Aranan Terör Şüphelileri Yakalandı

Siirt’te terör örgütü PKK/KCK’ya yardım ve yataklık ettikleri iddiasıyla aranan 2 şüpheli, yol kontrolünde yakalandı.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:32:06

Kivi Mağarası Adrenalin Tutkunlarını Bekliyor

Erzurum'un Olur ilçesindeki, içinde sarkıt ve dikitlerin oluştuğu Kivi Mağarası, doğaseverleri ve adrenalin tutkunlarını ağırlayacak Erzurum Valisi Okay Memiş: 'Burası bizim daha çok doğa sporları, doğa yürüyüşü ve ekoturizm yapabileceğimiz nefis bir köy. Çok sarp kayalıkların olduğu bir coğrafya'

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:31:36

Kurban Bayramında Beslenirken Nelere Dikkat Edilmeli

Burtom Konur Cerrahi Tıp Merkezi Diyetisyeni Ebru Kolcu, kurban bayramında beslenme ile ilgili önemli bilgiler verdi.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:29:36

Red Bull Music Festival İstanbul'da Sahne Alacak Sanatçılar Belli Oldu

1-15 Ekim 2019 tarihleri arasında bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Red Bull Music Festival İstanbul’un heyecanla beklenen 5 konsept gecesinde yer alacak sanatçılar açıklandı. Festivalde, Ata Kak’tan Ceza’ya, Linn da Quebreda’dan Laurel Halo’ya birçok sanatçı yer alıyor. Pozitif organizasyonuyla gerçekleştirilen festivalin biletleri satışa çıktı.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:29:06

Milli Eğitim Bakanlığı İle M. İhsan Arslan Vakfı Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Ankara’nın Gölbaşı ilçesi İncek bölgesinde M. İhsan Arslan Vakfı “MİA Yaşam Merkezi” kampüs alanında inşa edilen Halise Arslan Özel Eğitim Okulu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katıldığı protokol ile Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edildi.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:29:06

Aranan FETÖ Şüphelisi Sakarya'da Yakalandı

Eskişehir’de, FETÖ soruşturması çerçevesinde aranan kadın şüpheli Sakarya’da yakalandı.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:28:37

TİKA'dan Uganda'da HIV/AİDS Virüsleri İle Mücadeleye Destek

Dünya İslami Tıp Birlikleri Federasyonu Konseyi 36. toplantısı Uganda’nın başkenti Kampala’da gerçekleştirildi. Öte yandan, HIV/AİDS ile mücadele hakkında 4. Uluslararası Müslüman Liderler Toplantısı da yapıldı.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:28:36

Kahramanmaraşlı Çocuklar Tatilin Tadını Çıkarıyor

Kahramanmaraşlı çocuklar, yaz tatilinin tadını Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde çıkarıyor. Eğlenerek öğrenen çocuklar, tatil anıları ile dolu dolu eğlence yaşıyor.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:28:06

Şentop, Büyükelçilere Hitap Etti

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: 'Türkiye artık soğuk savaş gettolarından birine mahkum, iç çelişkilerine hapsolmuş bir ülke değildir ve olmayacaktır. Hem bölgesel hem de küresel anlamda gücümüzün farkındayız ve bu gücü diplomatik zeminde ortaya koymak bakımından üç temel kıstasımız vardır: Milli çıkarlarımızın muhafazası, barış esaslı olmak üzere insanlığın ortak iyiliği ve makuliyet' 'Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'ta egemenliğimizden doğan haklarımızı ve ekonomik çıkarlarımızı koruma girişimlerimiz, Suriye krizi ve onun neticesi olan mülteci krizi, PKK, PYD/YPG ve DAEŞ başta olmak üzere ülkemizin etrafında yuvalanmış terör örgütleri, Avrupa Birliği ve ABD ile ilişkilerde karşı karşıya kaldığımız adaletsizlikler ve zorluklar ülkemizin mücadele etmek zorunda olduğu başlıca dış politika imtihanlarıdır'

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:27:05

Bayburt'ta Kaybolan Genç Kızın Cesedi Bulundu

Bayburt'ta, 4 Ağustos Pazar gecesinden itibaren haber alınamayan genç kızın cesedi bulundu.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:26:36

İran'dan Hindistan'ın Cammu Keşmir Kararına İlişkin Açıklama

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi: 'İran, Hindistan ve Pakistan'dan barışçıl yöntemleri ve diyaloğu benimseyerek, bölge halkının menfaatlerini temin edecek etkili adımlar atmalarını bekliyor'.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:26:35

Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Başlıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının uzun süredir üzerinde çalıştığı “uçtan uca yerlileşme” olarak da bilinen Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Program ile 30 milyar dolarlık ithalatın önüne geçmek amaçlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, programın cari açığı kalıcı olarak azaltmak ve teknoloji öncülüğünde büyümek amacıyla hazırlandığını belirterek, “Ar-Ge sonucu ortaya çıkan ürünlerin ticarileşmesini ve yerli katma değerin artmasını esas alan sonuç odaklı bir program olacak. Sanayide ithal ara malı oranının azalmasıyla cari açığımız kalıcı olarak düşecek. Küresel rekabette elimiz güçlenecek” dedi.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:26:05

Fenerium Tırı Türkeli'de

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün lisanslı ürünlerinin satışını yapan mobil Fenerium tırı Karadeniz turu kapsamında Türkeli ilçesine geldi.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:25:36

Kula Sağlık Müdürlüğünden Bayram Öncesi Kist Uyarısı

Kula İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayan satış alanlarında açtıkları stantla Kist Hidatik hastalığı ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:25:35

Göz Kapağı İltihabında Uzman Hekimlere Başvurun

Op. Dr. Lale Geribeyoğlu, cinsiyet ve yaş gözetmeksizin sıklıkla karşılaşılan göz kapağı iltihabı hastalığının (Blefarit) yaşam konforunu olumsuz etkilediğini söyledi.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:25:07

Uyuşturucudan 2 Yıldır Aranan Şahıs Yakalandı

Samsun’da 2017 yılında jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda ele geçirilen 8 kilo uyuşturucu maddeyle ilgili aranan şahıs, jandarma ekipleri tarafından yakalanarak adliyeye sevk edildi.

7 Ağustos 2019 Çarşamba   11:25:06

 1  2  ...  50  51  52  ...  66  67