Müthiş Anevrizma Operasyonu
Ordu’da anevrizma nedeniyle aort damarı her geçen gün genişleyen 52 yaşındaki Recai Kılıç, doktorların vücut ısısını 37’de 26’ya düşürmesi, 5 litre olan kan seviyesini 1 litreye düşürmesiyle 6 saatlik başarılı operasyonuyla hayata tutundu.

“37 dereceden 26’ya düşürdük”
Gerçekleştirdiği operasyon ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Ali Ümit Yener, şu bilgileri verdi: “Hastamız, 1 yıldır aort damarında artarak devam eden genişleme sebebiyle ameliyat olmak için bize başvurdu. Hastamızın ameliyatını özel bir teknik ile gerçekleştirdik. Hastamızı kalp akciğer makinesine bağlayıp ‘sağ aksiller kanülasyon tekniği’ dediğimiz yöntemi uyguladık. 5 litre olan vücut kan seviyesini 1 litreye düşürdük, sadece beyni besleyerek, hastanın kan akımını yavaşlattık. Normalde 37 derece olan vücut ısısını 26 dereceye düşürdük ve kalpten çıkan aort kapağını ve beyne giden şah damarlarının alt kısmına kadar aort damarını değiştirdik. Ameliyatımız toplam 6 saat sürdü. Zor ve komplike bir ameliyat olan aort cerrahisi bu teknik ile hasta için daha basit ve güvenilir oluyor.”
Sağlıklı bir şekilde taburcu olmanın sevincini yaşayan Recai Kılıç, “Doktorum Ali Ümit Yener’in gerçekleştirdiği başarılı operasyonları çok duyuyordum. Böylesine büyük ve zor bir ameliyattan 1 gün sonra ayağa kalkıp, 1 hafta sonrasında evime gideceğimi hiç tahmin etmiyordum. Önce doktorum Ali Ümit Yener’e sonra Medical Park Ordu Hastanesine çok teşekkür ederim” dedi.
