Muğla'da 'Bereket Ormanı' Oluşturuldu

Muğla'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde Aile ve Sosyal Politikalar ile Orman ve Su İşleri bakanlıklarınca yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan "Bereket Ormanı"na 3 bin fidan dikildi.

Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Yılanlı Düzeyn mevkisinde oluşturulan alanda yaptığı açıklamada, fidan dikim etkinliğinin, Gönül Elçileri Projesi kapsamında gerçekleştirildiğini ifade etti.

Ormanlara sahip çıkılmasının herkesin görevi ve sorumluluğu olduğunu ifade eden Vali Civelek, “Bereket Ormanlarını oluşturmaktaki amaç orman alanlarının genişletilmesi, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya, daha yeşil bir çevre bırakmak aynı zamanda da çocuklarımıza, gençlerimize ağaç sevgisi, orman sevgisi kazandırmaktır. “ dedi.

Muğla yüzölçümümüzün yüzde 68’inin orman alanı olduğuna işaret eden Civelek, ”Ormanlar doğal zenginliğimizdir. Ormanlara sahip çıkmak hepimizin görevi ve sorumluluğudur. Bugün dikilecek olan her bir fidan ilimizin orman varlığına katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.

Vali Civelek’in konuşmasının ardından 3 bin fidanın dikimi yapıldı.

Etkinliğe Vali Yardımcıları Fethi Özdemir, Kamil Köten, Rıza Dalan ve Mehmet Fikret Çavuş, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hacı Koç, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, Şehit Aileleri, gaziler, vatandaşlar ve gönül elçileri katıldı.

Kaynak: AA