Haber Arşivi

250 Yıllık Ahşap Konak Turizmin Hizmetinde

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan ve 25 yıldır kullanılmadığı için büyük oranda tahrip olan 250 yıllık ahşap konak, restore edildikten sonra kent müzesine dönüştürüldü Tarihi konakta bulunan ve günlük yaşamda kullanılan antika değerindeki tüm eşya da elden geçirilerek sergilendi Belediye Başkanı Edis: 'Vezirköprü'ye gelen turistlere konağı gezdirerek ilçenin geçmişine yönelik yaşamı gösteriyoruz'.

5 Kasım 2017 Pazar   11:16:01

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Eskiyörük'ten Tarım Ve Hayvancılığa 'Reçete'

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük, "Bugün Türkiye’de ithalat yapılmasına rağmen havaların serinlemesi ile birlikte süt üretiminde yüzde 15 artış olması gerekiyordu ama maalesef bu artış gerçekleşmedi. Sebebi ineklerin kesilmesi. Biz dışarıya harcayacağımız kaynağı kendi çiftçimize harcayalım. O zaman etimiz de sütümüz de bize yeter" dedi.

5 Kasım 2017 Pazar   11:15:33

Kırklareli'nde Asayiş

İş yerinden hırsızlık.

5 Kasım 2017 Pazar   11:15:32

Avustralya, Yeni Zelanda'nın Mülteci İsteğini Kabul Etmedi

Başbakan Turnbull, Yeni Zelanda Başbakanı Ardern'in Manus Adası gözaltı merkezinden mülteci alma talebini reddettiklerini duyurdu.

5 Kasım 2017 Pazar   11:15:31

Arıcılıkla İlgili Her Şey Bu Kitapta

Arıcılık alanında önemli çalışmaları olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Güler, arıcılık alanında 37 yıllık birikimini yazdığı "Bal Arısı Yetiştiriciliği, Hastalıkları ve Ürünleri" kitabında topladı.

5 Kasım 2017 Pazar   11:15:01

23 Bini Aşkın Ahıska Türküne Vatandaşlık Müjdesi

Dünya genelindeki Ahıska Türklerini temsil eden, 9 ülkeden 70 delegenin katılımıyla gerçekleşen DATÜB 3. Olağan Genel Kurulu Kazakistan'da gerçekleştirildi Yeniden DATÜB Genel Başkanı seçilen Kassanov: 'Türkiye'ye gelip, 10 yıldan fazla süredir burada kalan ancak vatandaşlık hakkı, çalışma izni olmayan 23 bini aşkın Ahıska Türküne vatandaşlık verilecek' 'Allah'a şükür Cumhurbaşkanımızın talimatı, Bakanlar Kurulu'nun kararı, İçişleri Bakanımızın direktifleriyle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından son bir aydan beri kimlikler verilmeye başlandı' 'Yeni dönemde hedefimiz Sovyet sürgünüyle vatanlarından kopartılan Ahıska Türklerinin ana vatanlarına, Gürcistan'a dönmesi'

5 Kasım 2017 Pazar   11:13:01

Sınır Hattında Cami Temeli

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde sınır mahallelerinden Ulucami Mahallesi’nde geçtiğimiz ay yıkılan caminin yerine yapılacak yeni caminin temeli atıldı.

5 Kasım 2017 Pazar   11:12:02

Doğu Ve Güneydoğu'nun Barıştıran Aşireti

Türkiye genelinde 1,5 milyon nüfusu bulunan Metina aşireti, kurduğu dernekle harekete geçerek, 7 ayda 30 kan davalı ve husumetli aileyi barıştırdı. Dernek Başkanı Aydın Pirinççioğlu, kurdukları komisyonun her zaman hazır kıta olduğunu belirterek, husumetlere anında müdahale ettiklerini dile getirdi.

5 Kasım 2017 Pazar   11:12:01

Vatani Görevlerini Yaparken Aşçılığı Da Öğreniyorlar

Muş'un Korkut ilçesinde açılan aşçılık kursuna katılan askerler, İlçe Jandarma Komutanlığının yemekhanesinde aşçılık eğitimi alarak mesleğin inceliklerini öğreniyor Askerlerden Kavut: 'Sivil hayatımda inşaatlarda çalışarak geçimimi sağlıyordum. Şimdi komutanlarımızın gözetiminde aşçılık kursuna katılıyorum. Kurs sonunda alacağım sertifika ile Türkiye'nin her yerinde iş bulabileceğim' Askerlerden Çelik: 'Askere gelmeden önce çiftçilik yapıyordum. Meslek sahibi olmak için komutanlarımızın aracılığıyla kursa kaydoldum. Aşçılık konusunda kendimi geliştirdiğim için otellerde çalışabileceğimden eminim'

5 Kasım 2017 Pazar   11:11:31

Çobandan Dallara Sanatsal Dokunuş

Yozgat'ta çobanlık yapan Müslüm Bükücü, hayvanlarını otlatırken bulduğu ağaç dallarını basit aletlerle yontarak hayvan figürlü bastonlar yapıyor El sanatı eserlerini sosyal medya üzerinden satışa sunan Bükücü, üretimini artırmak için atölye açma hayali kuruyor.

5 Kasım 2017 Pazar   11:10:31

Orhanlı Gişeleri Sanıkları Hakim Karşısına Çıkıyor

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Tuzla Orhanlı Gişeleri ve Mehmetçik Vakfı'nda meydana gelen olaylarda biri polis 6 kişinin şehit edilmesi, 42 kişinin yaralanmasına ilişkin 184'ü tutuklu 187 sanığın yargılanmasına yarın başlanacak.

5 Kasım 2017 Pazar   11:09:02

65 Yaş Aylığını Kaybetti, Üzüntüsü Fazla Sürmedi

Tokat’ın Zile ilçesinde 65 yaş aylığından kalan 300 lirayı cüzdanı ile birlikte kaybeden yaşlı adam, duyarlı bir vatandaşın cüzdanını bulup teslim etmesiyle büyük sevinç yaşadı.

5 Kasım 2017 Pazar   11:09:01

Eğitimde 'Özel Güvenlik' Sevinci

'Daha Güvenli Bir Eğitim Ortamı İçin Toplum Yararına Program Protokolü' kapsamında okullarda çalışacak özel güvenlikçi uygulaması veliler ve eğitimciler tarafından sevinçle karşılandı Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan: 'Uygulamayla okullarımız daha güvenli hale gelecek' Veli Medeni:Artık çocuğum okula giderken gözüm arkada kalmayacak'.

5 Kasım 2017 Pazar   11:08:31

Mali Krizdeki Şirketlere 'Arabuluculuk' Seçeneği

Uluslararası Arabulucular Derneği Başkanı Akuğur: 'OHAL döneminde iflas erteleme kalktığı için şirketler ya iflas edecek ya haciz tehdidi altında kalacaklar. Şu anda uygulanmakta olan arabuluculuk sistemi bankacılıktaki bu sorunun çözümü için müthiş bir umut ışığı oldu' 'Nadir olarak uygulayanlar var. Çok bilinen bir durum değil. Finans kurumları haberdar olsa bunu uygulamaktan vazgeçmeyecekler'

5 Kasım 2017 Pazar   11:08:02

'S&Amp;P'nin Görünümü Değiştirmemesi Çok Da Önemli Değil'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci:'Türkiye'nin büyüme rakamlarına, istihdam rakamlarına, gelecekteki hedeflerine, reformlarına baktığımızda, bizimle emsal ülkeleri de dikkate aldığımızda Standard & Poor's'un görünümü değiştirmemesini çok doğru bulmuyorum ama çok da önemli değil. Önemli olan bizim ne yaptığımız ve ne yapabileceğimiz' 'Şirketlerimizin kur riskini azaltma noktasında adımlar atması lazım. Özellikle eğer satışları döviz üzerine değilse mümkün olduğu kadar kur, döviz borçlanmalarını gerçekleştirmeme noktasında kendilerini disipline etmeleri gerekir' 'Firmalarımızın önümüzdeki dönem sadece döviz cinsinden değil, altın cinsinden de borçlanmalara yönelmeleri gerekir'

5 Kasım 2017 Pazar   11:08:01

İmmünoterapi Kanserle Mücadelede Önemli Rol Oynuyor

Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi Araştırmacısı Yrd. Doç. Dr. Sütlü: 'Yan etkilerin en aza indirildiği, kansere karşı olan etkilerin en yükseğe çıkarıldığı daha hedefe yönelik ve kişiye özel tedaviler geliştirilmekte. İmmünoterapi bunların başında geliyor ve son yıllarda başarıyla uygulanıyor. İmmünoterapi, insan vücudunun bağışıklık sistemini kansere karşı kullanabilmektir'

5 Kasım 2017 Pazar   11:07:31

'Şeker Fabrikalarında Taşeron İşçi Kadroludan Fazla'

Şekerİş Sendikası Genel Başkanı Gök: 'Türkiye genelindeki şeker fabrikalarında kadrolu işçi sayısı 5 bin 178, geçici işçi sayısı 2 bin 754, taşeron işçi sayısı ise 10 binin üzerinde' 'Hükümet, taşeron işçilerle ilgili yapacağı düzenlemede yıllardır kadro bekleyen kalifiye geçici işçilerin taleplerini de muhakkak dikkate almalı'.

5 Kasım 2017 Pazar   11:06:31

Bülent Ecevit vefatının 11'inci yılında mezarı başında anıldı

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, vefatının 11'inci yılında mezarı başında anıldı Devlet Mezarlığı'nda düzenlenen törene DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve çok sayıda partili katıldı.

5 Kasım 2017 Pazar   11:06:02

Bursa'da Timsah Kaçakçılarına Suçüstü

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü, ülke genelinde yürüttüğü biyokaçakçılıkla mücadele çalışmalarında göz açtırmıyor. Bu kapsamda Bursa’da CITES sözleşmesi çerçevesinde ticareti izne bağlı olan timsah tahniti ile izinsiz olarak Ukrayna’dan Bursa’ya getirilen fil ve mors dişlerine el konuldu.

5 Kasım 2017 Pazar   11:06:01

Otomatik BES'i Daha Cazip Hale Getirecek Kararlar Yolda

Başbakan Yardımcısı Şimşek: 'Daha çok katılımcı çekmek ve uygulamayı iyileştirmek için otomatik BES'i yeniden kurguluyoruz. Buna ilişkin çalışmalarımız son aşamaya geldi' 'Sistemden cayan vatandaşlarımızın tüm haklardan yeniden faydalanabilmesinin önünü açacağız' 'Sisteme yeniden giriş yapmak isteyen katılımcılar için başlangıçtaki bin liralık devlet katkısını yeniden hesaplayacağız. Sisteme yeniden girişte 2 yıl beklenmesi zorunlu olmayacak' 'Mevcut uygulamada 2 ay olan cayma dönemi süresini de 6 aya kadar uzatmayı düşünüyoruz. Bu sürede yine ana para koruma garantisi sunulacak' 'Çalışanların yüzde 50'sinin sistemde kalması, 14 yıldır yürürlükte olan BES'teki katılımcı sayısının yarısına bir seneden kısa sürede ulaşılması başarıdır'

5 Kasım 2017 Pazar   11:05:31

Telefonundan Giden Tehdit Mesajları Canından Bezdirdi

Antalya’nın Alanya ilçesinde özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinin sahibi, bilgisi olmadan cep telefonu hattından başkalarına aşk, tehdit, hakaret ve terör örgütüyle alakalı mesajlar gitmesi üzerine emniyete şikayette bulundu.

5 Kasım 2017 Pazar   11:03:33

Karikatür Okulunda Dersler Başladı

KOCAELİ – Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Karikatür Okulunda dersler başladı.

5 Kasım 2017 Pazar   11:03:32

Deniz Soğumayınca Marmara'ya 'Büyük Balık Göçü' Gecikti

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sarı: 'Bu yıl deniz geçen yıla oranla 11,5 derece sıcak durumda. Nedeni, geçtiğimiz yıl kışın ağır geçmesi, çok miktarda kar yağması. Yani iklim şartlarına bağlı olarak su geç ısındı, geç soğuyacak' 'Karadeniz kökenli olan lüfer, palamut, uskumru gibi göçücü türler, yani yazı Karadeniz'de, kışı Marmara'da geçiren türler, bu sıcaklık düşmediği için henüz Marmara Denizi'ne girmedi. Girenler de dağınık vaziyetteler tam anlamıyla büyük sürüler oluşturmadılar. Bu yüzden balıkçılıkta beklediğimiz verimi alamadık'Eğer önümüzdeki 1520 gün içerisinde, iklim şartlarında değişiklik olursa ve bu sıcaklıklar 15 derece civarına düşerse, o zaman bolca balık hale gelecek diye bekliyoruz'

5 Kasım 2017 Pazar   11:03:31

Öğrenciler Sandığa Gitti

-Nurten Öztürk İlkokulu öğrencileri öğrencileri temsilcilerini seçmek üzere sandığa gitti.

5 Kasım 2017 Pazar   11:03:02

İzmir, Yerli Otomobil Üretimine Talip

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "İzmir yerli otomobilin üretim yeri olarak güçlü bir seçenek. İzmir’in lojistik avantajlarının, üretim kabiliyetinin ve nitelikli iş gücüne sahip yapısının yerli otomobilin üretiminin hayata geçmesini ve pazarlanmasını da kolaylaştıracağına inanıyorum" dedi.

5 Kasım 2017 Pazar   11:03:01

 1  2  ...  33  34  35  ...  42  43