Fransa uçuşlarına 'Grev' engeli
Fransa’da memurların başlattığı grev, ülkedeki hava trafiğini olumsuz etkiledi. Uçuşların yüzde 30 azaltılması nedeniyle Türk Hava Yolları’nın (THY), bugün Fransa’ya karşılıklı olarak gerçekleştireceği toplam 5 sefer iptal oldu.

Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları’ndan Fransa’nın Paris, Lyon, Nice ve Marsilya’ya gerçekleştireceği bazı uçuşların karşılıklı olarak iptal olduğunu bildirdi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Fransa’da yapılacak genel grev nedeniyle Fransa sivil havacılık otoriteleri notam yayınlamışlardır. Bu nedenle aşağıda yer alan 10 Ekim tarihli seferlerimiz iptal edilmiştir:
"TK1825/1826 IST/PARİS/IST, TK1819/1820 SAW/PARİS/SAW, TK1807/1808 IST/LYON/IST, TK1365/1366 IST/MARSİLYA/IST, TK1813/1814 IST/NİCE/IST "
