Haber Arşivi

Hayata 'Burun Farkıyla' Tutundu

Edremit Körfezi açıklarında batan fiber teknedeki göçmenleri kurtarma operasyonu, Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı personelince görüntülendi Kurtarılan 4 kişiden 20 yaşındaki Suriyelinin, teknenin su yüzeyinde kalan burnuna tutunarak hayatta kaldığı ortaya çıktı Suriyeliyi helikopterden vinç yardımıyla denize inerek kurtaran Astsubay Üstçavuş Ceylan:Biz biraz daha geç gitseydik o tekne batmış olurdu, kurtardığımız kazazede hayatta olmayabilirdi' 'Onun şansıydı, teknenin üzerinde olması ve bizim orada olmamız'.

9 Şubat 2016 Salı   11:10:19

Balık Azlığı Fiyatları Yükseltti

Marmara ve Ege denizlerinin kuzeyinden avlanan balık miktarında görülen azalma, fiyatlarda yükselişe neden oldu Balıkçılar, miktarın azalması ve fiyatların yükselmesini havaların aniden soğuması, deniz kirliliği ve bilinçsiz avlanmaya bağlıyor Çanakkale Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Uysal: 'Havaların aniden soğumasından dolayı Çanakkale Boğazı'nda ve Marmara'daki kanal suyu alçaldı. Balık, kanal suyunun altında hareket ediyor. Bu nedenle fiyatlarda bir miktar artış görülüyor'

9 Şubat 2016 Salı   11:10:18

'İstanbul, Teşvikle Dubai'yi Daha İlk Aşamada Geçer'

İş GYO Genel Müdürü Tanes: 'İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin (İFM) başarıya ulaşması için Hong Kong ve Dubai'deki gibi birtakım teşviklere ihtiyaç var' 'Merkezin başarıya ulaşması için finansal aktörlere sağlanacak vergi muafiyetleri, sosyal sigortalar prim desteği, kira stopaj avantajı, oturma izni, vatandaşlık hakkı gibi ciddi ve net düzenlemeler gerekli' 'Bahsettiğim teşviklerin sağlanması ve buraya özgü mevzuatların yapılmasıyla İFM 2023'te tam manasıyla işlev görmeye başlar ve daha ilk aşamada Dubai'nin çok üzerinde bir bölgesel merkez haline gelir'.

9 Şubat 2016 Salı   11:09:48

ABD'de Kızışan Başkanlık Yarışında Bağışlar Artıyor

Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri yaklaşırken ön seçimlerle kızışan yarışta aday adaylarının topladığı bağışların da artış gösterdiği görülüyorDemokratların aday adayı Clinton 163 milyon 676 bin dolarla en çok bağışı toplarken, muhafazakar partinin aday adayı Bush 150 milyon 284 bin dolarla ikinci sırada yer alıyor Üçüncü sırada Iowa ön seçimlerini başarıyla tamamlayan Cruz, dördüncü sırada ise bağışlarının tamamına yakınını küçük miktarlardaki bireysel yardımların oluşturduğu Vermont Senatörü Sanders bulunuyor Aday adaylarına en fazla bağış hukuk, finans, enerji ve teknoloji şirketlerinden geliyor Kendisini “demokratik sosyalist” olarak tanımlayan Sanders'a en yüksek bağış yapan 10 isim arasında Google'ın çatı şirketi Alphabet de yer alıyor.

9 Şubat 2016 Salı   11:09:19

Şırnak'taki Terör Saldırısı

İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının zırhlı ekip aracının geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu yaralanan polis memuru Yüce, tedavi gördüğü GATA'da şehit oldu.

9 Şubat 2016 Salı   11:09:18

Bayat Ekmekler Hayvanlar İçin Toplanıyor

Şanlıurfa merkez Haliliye Belediyesi, 32 mahalleye bıraktığı 800 kutudaki çöplerden günlük topladığı yaklaşık 1 ton bayat ekmeği sokak hayvanlarına ve besicilere dağıtıyor Haliliye Belediye Başkan Yardımcısı Uludağ:Ekmek çöplerde olduğu zaman bereket olmuyor. Biz de Hazreti Halil İbrahim bereketiyle bilinen bir ilçe olduğumuz için buna özen gösteriyoruz'

9 Şubat 2016 Salı   11:08:48

Başkan Mehmet Keleş'e İpsiz Recep Yapımcısından Ziyaret

Çekimleri Düzce’de yapılan ve TRT’de yayınlanan ‘İpsiz Recep’ dizisinin yapımcısı Murat Aslaner Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’i makamında ziyaret etti.

9 Şubat 2016 Salı   11:08:20

Sahil Güvenlik'ten Uyuşturucu Kaçakçılarına Darbe

Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı, Akdeniz Bölgesi’nde şüpheli bir teknede yapılan arama sonucunda 5 şüpheli şahıs ve bir torba içerisinde saklanmış 17 bin 860 gram sentetik uyuşturucu madde ele geçirildiğini duyurdu.

9 Şubat 2016 Salı   11:08:19

Türü Belirlenemeyen Hayvan İskeletini İş Yerinde Sergiliyor

Niğde'de bir esnaf 2 yıl önce bir arkadaşından aldığı ve türü belirlenemeyen hayvan iskeletini iş yerine yaptırdığı özel cam fanusta sergiliyor Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erdal: 'Hücrelerinin içerisindeki suyun tamamını kaybetmiş bir canlıya benziyor. Böylece kuruduğu için bir düzeyde mumyalaşmış görünüm arz ediyor'

9 Şubat 2016 Salı   11:08:18

Kreşli Minikler Sinemada

Yenimahalle’de okul öncesi eğitimde 3 ayrı kreşi ile yaklaşık 8 yıldır hizmet eden Yenimahalle Belediyesi, kreşlerinde eğitim alan öğrencilerine sinema keyfi yaşattı.

9 Şubat 2016 Salı   11:07:50

Evde Sağlık Ve Sosyal Hizmetleri Değerlendirme Komisyon Toplantısı

Kırklareli Valisi Esengül Civelek Başkanlığında “Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Değerlendirme Komisyon Toplantısı” Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.

9 Şubat 2016 Salı   11:07:49

Ispartalı Engellilerden 'Yaşanabilir Isparta' İstatistiğine İtiraz

ISPARTA – Isparta, TÜİK verilerine Türkiye’deki iller arasından en yaşanabilir kent unvanını aldı. TÜİK’in Isparta’yı yaşanabilir il ilan etmesine itiraz eden Isparta Yürüme Engelliler Yaşam Derneği Başkanı İsmail Hakkı Atasoy, "Isparta engelliler açısından yaşanabilir bir kent değil. Biz engelliler, özel günler dışında hatırlanmıyoruz. Bütün engelli dernekleri kıyıda köşede, atıl alanlarda kendi çabaları ile bir şeyler yapmaya çalışıyor" dedi.

9 Şubat 2016 Salı   11:07:48

Abdülsamet Türkiye Üçüncüsü Oldu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’un milli atleti Abdülsamed Bolat, 60 metre engelli kategorisinde Türkiye üçüncüsü oldu.

9 Şubat 2016 Salı   11:07:20

Trabzonspor Revire Döndü

Spor Toto Süper Lig’de kötü günler geçiren Trabzonspor’un sakatlıklardan başı bir türlü kurtulmuyor. Sakat ve hasta oyuncular yüzünden Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri adeta revire döndü.

9 Şubat 2016 Salı   11:07:19

Teso'nun Girişimcilik Kursu Başladı

Bitlis’in Tatvan Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın (TESO), KOSGEB işbirliğiyle açtığı uygulamalı girişimcilik eğitimi kursu başladı.

9 Şubat 2016 Salı   11:07:18

Fikret Orman, Rhodolfo'yu Ziyaret Etti

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Gaziantepspor maçında sakatlık geçiren ve sağ dizinden ameliyat olan Brezilyalı defans futbolcusu Luiz Rhodolfo’yu ziyaret etti.

9 Şubat 2016 Salı   11:06:50

Başkan AK, Çocuklarla Mendil Kapmaca Oynadı

Daha önce bünyesinde Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nü kuran Keçiören Belediyesi yine bir ilke imza attı. Çocuğun başarısına etki eden aile, sosyal çevre ve okulun iş birliği yapmasını amaçlayan Okul Sosyal Hizmet Birimi’ni kuran belediye “Yarım Elma Gönül Alma” şenliğini düzenledi. Şenlikte Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da çocuklarla birlikte mendil kapmaca oyunu oynadı.

9 Şubat 2016 Salı   11:06:49

Vali Bektaş Salihli Kent Müzesine Hayran Kaldı

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Salihli Belediyesi tarafından aslına uygun olarak restore edilen Kent Müzesinde incelemelerde bulundu. Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ile birlikte Kent Müzesi’ni gezen Vali Erdoğan Bektaş, doğal görüntüsü ve aslına uygun mimarisi korunarak inşa edilen müze binasını çok beğendiğini söyledi.

9 Şubat 2016 Salı   11:06:48

O hainin cezası belli oldu

Sivil araçla Erzurum'a giden Uzman Çavuş Yetkin Beğen'in kaçırılmasında rol oynadığı belirlenen İzzet Tekin'e ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 31 yıl hapis cezası verildi.

9 Şubat 2016 Salı   11:06:22

Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor'a Sırp Koç

Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Akın Çorap Yeşilgiresun Belediyespor’da Baş Antrenör Ahmet Kandemir’in dün görevine son verilmesinin ardından yerine Sırp koç Aleksandar Trifunovic’in getirildiği duyuruldu.

9 Şubat 2016 Salı   11:06:20

İŞKUR 2016 Mesleki Eğitim Programını Açıkladı

İŞKUR’un 2016 yılında uygulayacağı eğitim programı belli oldu.

9 Şubat 2016 Salı   11:06:19

Hırsızlar Bu Kez Ayakkabı Ve Güvenlik Kamerası Çaldı

İzmir’in Torbalı ilçesinde, beş apartmana giren on hırsız, vatandaşların ayakkabılarını ve toplam 16 güvenlik kamerasını alarak kayıplara karıştı.

9 Şubat 2016 Salı   11:06:18

D-100 Karayolu'nda Zincirleme Trafik Kazası Açıklaması 4 Yaralı

Sakarya D-100 Karayolu Hendek ilçesinde kırmızı ışıkta meydana gelen zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

9 Şubat 2016 Salı   11:05:50

Yeşilçam Atmosferi Bu Kafede Yeniden Canlanıyor

Eskişehir’de yeni açılan ve Yeşilçam’ın unutulmaz atmosferini canlandırılan bir kafe, uzun yıllar bu sektörde hizmet veren eski aktörlerin uğrak mekanı haline geldi.

9 Şubat 2016 Salı   11:05:49

Yenilenen 'Zafer Çarşısı' Faaliyete Geçti

Ankara’nın en önemli simgelerinden olan ve bulunmayan kitapların adresi olan ’Zafer Çarşısı’, Büyükşehir Belediyesi tarafından tümüyle yenilenerek tekrar hizmete açıldı.

9 Şubat 2016 Salı   11:05:48

 1  2  ...  64  65  66  ...  77  78