Kalp Haftası

Memorial Diyarbakır Hastanesi'nde görevli Doç. Dr. Mete Alpaslan, "Bazı hastalar imkan olduğu halde anjiyodan korktukları için tedavi olmayıp göz göre göre ölüyor" dedi.

Alpaslan yaptığı açıklamada, kalp hastalıklarında erken tedavi olmama ve ihmalin ölümle sonuçlandığını söyledi.

Teknolojideki gelişmeler ve yeni tedavi yöntemlerinin kalp hastalıklarının tedavisini kolaylaştığını kaydeden Alpaslan, bazı hastaların tedaviyi red etmesi nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi.
Anjiyo olmaktan korkan hastaların varlığına dikkat çeken Alpaslan, şöyle konuştu:
"Elinde tedavi imkanı olduğu halde bundan faydalanmayan birçok insan oluyor. Hastalarda en sık gördüğümüz durum, kalp hastalığı olduğunun belirlenmesine rağmen tedavi olmayışlarıdır. Kalp hastalıklarını bekletmek, riskli olabiliyor. İnsanların yaklaşımı değişirse riskler biraz daha azalır. Karar verme aşamasında insanların çoğunlukla kararı, 'Siz nasıl isterseniz öyle olsun' yerine 'Biz bir düşünelim' şeklinde oluyor. Bu noktada tedavisi yapılmadığı için hayatını kaybeden insanlar oluyor. Bazı hastalar imkan olduğu halde anjiyodan korktukları için tedavi olmayıp göz göre göre ölüyor."
Kronik hastalıklarının tedavisinde ilaç kullanımının önemine değinen Alpaslan:"Tedavinin sonuç vermesi için bu hastalıklarda sürekli ilaç kullanmak gerekiyor" dedi.

Kaynak: AA