Cumhurbaşkanı Seçimi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Nasıl olsa aynı adaylara oy veriyor, ortak aday gösteriyorsunuz. O zaman çifte masrafa ne hacet? Levhaları da, partileri de altı oku da üç hilali de birleştirin, her yerde iki ayrı teşkilat, iki ayrı masraf olmasın" dedi.

Yığılca ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Bozdağ, iki gün önce Sarıkaya köyünde elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.
Yaralıların tedavilerinin sürdüğünü belirten Bozdağ, "Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gerek valiliğimiz gerek sağlık çalışanlarımız gerekse bizler konuyu takip ediyoruz. Milletvekili arkadaşlarımız da konuyu takip ediyor. İnşallah sıhhatlerine kavuşur, aileleriyle bayram etme imkanı bulurlar" diye konuştu.

Bozdağ, cumhurbaşkanı seçimine yönelik çalışmaların devam ettiğini kaydederek, birilerinin Türkiye'yi güçlendiren liderden kurtulma gayretinde olduğunu anlattı.
İçeride ve dışarıda bunun çalışmaları olduğunu vurgulayan Bozdağ, "İnanıyorum ki Yığılca, yüzde 90 üzerinde destekle 'Recep Tayyip Erdoğan' diyecektir ama es kaza gökten zembille indirilen aday kazanmış olsa, kazanan aday ve ailesinden çok İsrail bayram edecektir" ifadesini kullandı.
Bozdağ, sözlerine şöyle devam etti:
"Ekonomisi, istikrarı, yönetimi güçlü Türkiye'den kurtulduk' diye rahat edecekler. 'IMF'nin kapısında dilenci olacak yeni Türkiye olacak' diye bayram edecekler. Şimdi Tayyip Bey'den rahatsızlar. IMF'ye borcunu ödemişiz, göndermişiz, şimdi Türkiye'nin başbakanı 'size 5 milyar dolar kredi verelim' diyor. Hazmedemiyorlar, yıllar yılı dilencilik yapan bir ülkenin başbakanının böyle üst perdeden konuşmasından rahatsızlar. İşte bütün bu oyunu 10 Ağustos'ta siz bozacaksınız."
- "CHP ve MHP birleşsin, iki ayrı masraf olmasın"
CHP ve MHP genel başkanlarının "kanka" olduklarını vurgulayan Bozdağ, 2007 yılında cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle ilgili referandumda "hayır" oyuna çalıştıklarını, diğer referandum ve seçimlerde de birlikte hareket ettiklerini kaydetti.

"Şimdi birbirlerini desteklemiyor, ortak aday gösteriyorlar" diyen Bozdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'nin yakında bu partileri tekleştireceğini savundu.
Bozdağ, "Nasıl olsa aynı adaylara oy veriyor, ortak aday gösteriyorsunuz. O zaman çifte masrafa ne hacet? Levhaları da partileri de altı oku da üç hilali de birleştirin, her yerde iki ayrı teşkilat, iki ayrı masraf olmasın. Sayın Bahçeli, öyle görülüyor ki MHP'yi sonunda CHP'ye ilhak etme misyonunu tamamlamış olacak. Bu gidiş, oraya doğru gidiyor" değerlendirmesinde bulundu.
Çatı adaya 10 partinin destek verdiğini hatırlatan Bozdağ, "Zannediyorlar ki 10 partinin arkasında millet var. CHP ve MHP'nin tabanı var, amenna ama söyler misiniz, diğer partilerin tabelalarından başka neyi var?" şeklinde sözlerini tamamladı.
Kaynak: AA