Kosgeb'in Girişimcilik Eğitimi

Simav Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Şeref Kazcıoğlu, KOSGEB'in girişimcilik eğitimi seçmelerinin, Simav'da odanın Şadırvanlar Caddesi'ndeki merkezinde 2-3 Ocak'ta gerçekleştirilen seminerlerle belirlendiğini bildirdi.

Kazcıoğlu, yaptığı açıklamada, girişimcilik eğitimi seminerlerine katılmak için yaklaşık 250 kişinin başvurduğunu, KOSGEB adına bu adaylar arasından 150 kişinin seçiminin yapılan mülakatla tamamlandığını söyledi.

Tespit edilen 150 kişinin, 30'ar kişilik 5 gruba ayrılacağını ifade eden Kazcıoğlu, "Her grup için Kaymakamlık Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri takvimi açıklanacak" dedi.

Girişimcilik eğitimlerini tamamlayarak sertifika alanların yeni iş yeri açmak için verilecek kredilerden yararlanacağını, KOSGEB'in bu alanda iş yeri harcamalarının erkek girişimcilerde yüzde 60, kadın girişimcilerde yüzde 70'ini karşılayacağını dile hetiren Kazcıoğlu, şunları kaydetti:
"Kredinin 30 bin lirası hibe olmak üzere toplamda 70 bin liraya kadar ulaşmaktadır. İş yeri açan girişimci, harcamalarını belgeleyip krediden yararlanabilecek, KOSGEB doğrudan mal alınan yere ödeme yapabilecektir. Geri ödemeler ise ilk iki yılı ödemesiz, sonraki iki yıl içinde 3'er aylık eşit taksitlerle yapılmaktadır. Kredilerden faiz ve masraf ücreti alınmayacaktır. Bu bakımdan ilçemizdeki yeni girişimcilerin konuya hassasiyet göstermeleri yararlı olacaktır. Konu ile ilgili daha geniş bilgi odamızdan temin edilebilir. Yeni girişimcilere başarılar dilerim."
Kaynak: AA