Çugez’den Vefa

Adana da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde dağcılık branşında faaliyet gösteren Çukurova Doğa Gezginleri Spor Kulübü (ÇUGEZ), Aladağlar’ın 5.yüksek zirvesi olan 3 bin 558 metredeki Alaca’ya tırmanarak geçen yıl 1.sini düzenledikleri faaliyet esnasında zirveye 50 metre kala hayatını kaybeden Etem Durukan’ı andılar.

Çugez’den Vefa
ÇUGEZ Kulüp Başkanı Mustafa Tor, ÇUGEZ olarak bölgede, amaçlarının üyelerinin ve gençlerin dağcılık ve doğa sporları içinde fiziksel ve zihinsel olarak gelişimine yardımcı olmak, çevre bilincini geliştirerek, çevrenin korunmasına katkı sağlamak ve üyeler arasında sevgi, kardeşlik ve dayanışmayı güçlendirmek olduğunu söyledi.

Tor, “Başta dağcılık olmak üzere, doğa sporlarından doğal yaşam, kaya tırmanışı, oryantring rafting, hiking, treking, su sporları yamaç paraşütü gibi dallarında faaliyet gösteriyoruz. Bu amaçla belirli dönemlerde doğa yürüyüşü ve dağcılık sporu temelinde zirve çıkışları yaparak, sportif anlamda gereken çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Bu yıl 7-8 Eylül tarihinde 2.Alaca Ulusal Şenliği kapsamında Aladağlar’ın 5.yüksek zirvesi olan 3 bin 558 metredeki Alaca’ya tırmanış gerçekleştirdiklerini kaydeden Tor, “Bu tırmanışta geçen yıl 1.sini düzenlediğimiz faaliyetimiz, zirveye 50 metre kala hayatını kaybeden Etem Durukan arkadaşımızın anısına yapıldı. Faaliyetimize İzmir, İçel, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adana dan 25 dağcı katıldı.

Zirvede saygı duruşunda bulunarak Etem Durukan arkadaşımızı andık” dedi.

Kaynak: İHA