Kahta’da Aile Semineri

Adıyaman’ın Kahta İlçesinde “Ailede Dua ile İletişim ve Sağlıklı Aile, Sağlıklı Çocuk” adlı seminer verildi.

Kahta’da Aile Semineri
Dernek merkezinde düzenlenen seminer Eğitimci Kadir Kesici ve Adıyaman Eskisaray Camii İmamı Tahir Durmuş tarafından verildi.

Geniş bir katılımın olduğu program Kuran-ı Kerim’in okunmasının ardından başlatıldı. Programın açış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Recep Elkansu, “İnsanlara karşı olan sorumluluğumuzu yerine getirmek için gayret sarf ediyoruz. Bunun için de fertlerin yetişmesinde önemli rolü olan aileleri bilinçlendirmenin öncelikli olduğunu düşünerek aile eğitimlerini sürdürüyoruz” dedi

Aile Eğitim Uzmanı Kadir Kesici ise, yaptığı sunumda anne babanın duasının da bedduasının da kabul edildiğini bu yüzden çocuklara dua edilmesini önerdiğini ifade etti.

Sağlıklı toplumların sağlıklı ailelerden geçtiğini bu yüzden evlenmeden önce kişilerin sağlık durumlarına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kesici, “Evlenecek çiftlerin birbirlerinin ruh ve beden sağlığı hakkında bilgi sahibi olmaları gerekir. İslam düşüncesine göre yaşlılık ve ölüm dışında her hastalığın bir tedavisi muhakkak vardır. Tıbbın çaresizliği yüzünden insanların hastalıklarla yaşaması gerektiği gibi bir kanıya varılmaması gerekiyor. Sağlıklı eşler, özgüvenli olur. Sorumluluk alır. Kararlarında çevresiyle uyumludur. Toplum kurallarına saygılı, ruh ve beden sağlığı yerindedir” dedi

Babalarının bir işi olduğu gibi eşin de olduğunu belirten Kesici, annelerin de eşya bağımlılığı dolayısıyla çocuklarını adeta hapiste büyütebildiğini söyleyerek, çocuk mu yoksa eşya mı daha önemli sorusunu kendilerine sorması gerektiğini ifade etti.

Ahlaki değerlerin de ruh sağlığı için çok önemli olduğunu belirten Kesici, ahlaki değerlere verilen önemin azalmasının ruh sağlığını da olumsuz yönde etkilediğini dile getirdi .
Kaynak: İHA