Ödemişli Veliler Tedirgin

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından bu yıl uygulamaya alınan 4+4+4 sistemi uyarınca ilkokula dönüştürülerek, 1-2-3 ve 4. sınıflara hizmet verecek olan Atatürk İlkokulu’nda eğitim hayatlarına devam edecek olan Ödemiş İlköğretim Okulu öğrencilerinin velileri, öğrencilerinin öğretmenlerinden ayrılmamasını ve buna bir çözüm getirilmesini istedi.

Ödemişli Veliler Tedirgin
Harekete geçen öğrenci velileri sınıf bölünmesi ve öğretmen ayrılması uygulamasına karşı bir araya gelerek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü’nün kapısını çaldı.

Atatürk İlkokulu’nda yapılan toplantının ardından, Ödemiş İlçe Milli Eğitim Müdürü Cevdet Ünlü’yü ziyaret eden veliler, tepkilerin, "Ödemiş’te ilköğretim öğretmenleri başına düşen öğrenci sayısı 25 iken bazı okullarda 30 ve üzeri öğrenci kapasitesine sahip sınıflar var. Atatürk İlkokulu’nda ise 15 kişilik sınıflar oluşturulmak isteniyor. Fakat bir öğrenci alıştığı öğretmenden ayrılırsa psikolojisini toparlamak zor olur. Hepimiz öğrenci olduk. Sonuçta bu dönemlerden geçtik biliyoruz bir öğrenci sevdiği, alıştığı öğretmenden dersi daha iyi anlar. Öğretmenleri mağdur etmemek için öğrenciyi mağdur ediyorsunuz. Sistem değişikliğine evet, öğretmen değişikliğine hayır” şeklinde dile getirdi

Velileri dinleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünlü de, ilçede okul yapılacak olan olmadığını, il genel meclisi ve valiliğin de konuyla ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Ünlü, kendilerinin de zor duruma düştüğünü belirterek, şu çözüm önerisinde bulundu: "Ödemiş’te okul yapılabilecek alan yok. Bunun için İl genel meclis üyeleri, valilik de bu konuyla ilgilenmeli. Şu anda okullarda eğitim süren öğrencilerin hepsi o okulun bünyesindeki mahallede mi oturuyor? Ben şimdi öğrencilerin adres bilgilerini istesem emin olun ki %30 u o okulun kayıt bölgesinde olmayan öğrenciler çıkacak. Ama elektrik, su faturasında adres kesindir. Bu durum karşısında bir çözümüm yok. Ben de mağdurum. Resmi yazı yazın, ben de cevabımı vereyim. Benim de sizden bir farkım yok. Ama size şu konuda söz veriyorum ki, sınıf mevcudu yüksek olan okullardan Atatürk İlkokulu’na aktarım yapabiliriz. İstekli öğrencilerin talepleri olursa nakillerinin yapılmasında yardımcı olacağım. "
Kaynak: İHA