Başkan Aksoy, Basınla Buluştu

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, tanıtım açısından tüm turizmcilerin bir araya gelip bir bütçe oluşturması gerektiğini belirterek, bireysel yapılan çalışmaların amaca ulaşmadığını söyledi.

Başkan Aksoy, Basınla Buluştu
Karabük’ün Safranbolu ilçesi Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu ve Karabük’teki gazetecilerle toplantıda bir araya geldi. Toplantıda gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Aksoy, gazetecilerin de sorularını cevapladı. Altın Safran Film Festivali’nin eğlence bölümlerini 25 şehit için iptal ettiklerini belirten Başkan Aksoy, patlamada şehit olan askerlere Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı diledi. Başkan Aksoy, “Festivalin eğlence kısmını iptal ettik. Konser ve şenlikler olmayacak. Sadece kültürel etkinlikler olacak. Bu yüzden halkımız bir beklenti içersine girmesin” dedi.

Karabük Üniversitesi’ne kayıt yaptırmak için gelen öğrencilere yardım etmek amacıyla Kıranköy ve eski çarşıda danışma merkezleri kurduklarını belirten Aksoy, danışma merkezlerine müracaat eden öğrencilere gerek kayıt, gerek yurt gerekse barınma açısından yardımcı olunduğunu söyledi.

SAKEM ÜRÜNLERİ RAFLARDAKİ YERLERİNİ ALACAK
SAKEM tarafından Safranbolu’nun tanıtımı, potansiyellerinin ve unutulmuş lezzetlerin ön palana çıkartılması noktasında yapılan çalışmaların olumlu sonuç verdiğini belirten Aksoy, “SAKEM Safranbolu’nun özel yemeklerini, lezzetlerini artık raflara taşıyor. SAKEM tarafından üretilen cevizli çöreklere, Safranbolu kurusu ve diğer ürünler özel olarak poşetlenerek raflardaki yerini alacak, turizme bu yönde hizmet verecek. Amacımız esnafla rekabet etmek değil, tam tersi esnafın üretim açısından ihtiyaç duyduğu alt yapıyı oluşturmak. Bu ürünler özel poşetlerde, özel tasarlanmış bez torbalarda satışa sunulacak” diye konuştu.

TOKİ ÇALIŞMALARI BİTİRİLECEK
Yerel seçimlerin erkene alınması nedeni ile çalışmalara hız vereceklerini belirten Aksoy, seçimde söz verilen tüm projelerin seçim öncesi tamamlanacağını söyledi.

Karayolları park çalışmasına önem verdiklerini ve bu yönde çalışmaların görüşmelerin devam ettiğini belirten Aksoy, bunun yayında belediyenin ihtiyaç duyduğu 28 metre merdivene sahip, 10 ton su kapasiteli iki itfaiye aracının da itfaiye kazandırıldığını, ihalesinin yapıldığını, araçların yılsonuna kadar hizmete gireceğini söyledi.

Seçim öncesi TOKİ konutları ile ilgili çalışmaları da bitirmek istediklerini belirten Aksoy, “Seçim öncesi TOKİ konutları ile ilgili kazmayı vurup, bunları bitirip teslim etmek istiyoruz. İhale sürecinde sona gelindi. Kısa sürede sonlandırıp kazmayı vurmak istiyoruz” dedi.

Seçimlerin sonbaharda yapılmasının her anlamda yerinde bir karar olduğunu ifade eden Aksoy, şunları söyledi: “Mart ayı kış çıkışı, henüz soğukların kış şartlarının devam ettiği bir ay. Bu aylarda kışın seçim çalışması yapmak zor oluyor. Vatandaşa ulaşmak, hedef noktalara ulaşmak zor oluyor. Bu yüzden Ekim ayında sonbaharda yapılması yerinde bir karar, bu konuda destek verenleri tebrik ediyorum.”

“MEHMET ALİ ŞAHİN HER KONUDA BÜYÜĞÜMÜZDÜR”
AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in Ramazan Bayramı’nda partide bayramlaşma sırasında, ‘Safranbolu’nun tanıtım noktasında geride kaldı ve eski potansiyelini göremiyorum’ şeklinde başlayan ve devam eden konuşması ile ilgili kendisine yöneltilen soruya Aksoy, “Bu konuşmaya alınmadım. Sayın Şahin, hükümetimizde iki dönem Bakanlık yapmış, TBMM Başkanlığı yapmış, siyasi tecrübesi olan bir kanaat önderidir. Sayın Şahin, Safranbolu’nun değerlerinin ön palana çıkartılmasını, potansiyellerinden daha çok yararlanılmasını istiyor. Safranbolu mücevher sandığı gibi, bizde kanı aç adamlar gibiyiz. Değerini bilmiyoruz. Safranbolu turizminin daha çok ön palana çıkartılması için öncelikle Turizm Mastır planı yapmak gerekiyor. Bunu Belediye olarak biz değil, Safranbolu Kaymakamlığı, turizmcileri, sivil toplum kuruluşları, Valilik hep birlikte yapmalıyız. Kayseri’de önümüzdeki günlerde fuar var. Davet edildik. Çağrı yaptık katılan yok. Riyad’a gittik yanımızda turizmci getiremedik. Tanıtım açısından tüm turizmcilerimizin bir araya gelip bir bütçe oluşturmalı gerekli. Bireysel yapılan çalışmalar amaca ulaşmıyor. Bizimde belediye olarak tanıtım açısından ayırdığımız bütçe belli. Safranbolu’nun nüfusu resmi kaynaklara göre 43 bin görünse de günlük sirkülasyon, konaklayan turist günü birlik gelenler ve diğer olgularla birlikte düşünüldüğünde büyük bir nüfusa hizmet veriyoruz. Tanıtım noktasında Devletinde yardımına ihtiyacımız var. Bu konuda devlette devreye girmeli. Dediğim gibi Turizmcilerimiz ayrı ayrı değil, tek çatı altında birleşmeli” dedi.

Türkiye’nin seçim sürecine girdiğini hatırlatan ve bu süreçte anayasa değişikliğinin de görüşüleceğine dikkat çeken ve bu sürecin iyi yönetilmesi gerektiğini işaret eden Aksoy konuşmasını şöyle tamamladı: “Türkiye bir seçim sürecine giriyor. Bir yıl boyunca seçimi konuşmak yanlış. Yerel seçimler sonrası Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Hemen ardından genel seçimler. Tam üç yıl. Üç yıl seçim konuşulursa bu Türkiye için kayıp olur. Sosyal barışa ve toplum diyaloguna zarar verir.”
Kaynak: İHA