Ahilik Haftası Başlıyor

Ahilik Haftası kutlamaları Malatya’da 17 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Malatya Valiliği, Malatya Belediyesi, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve İnönü Üniversitesi’nin ortaklaşa tertiplediği Ahilik Haftası kutlamaları, 17 Nisan Pazartesi günü saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na TESK Yönetim Kurulu Üyesi ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin’in çelenk sunumu ile başlayacak. Tören öncesi mehteran takımı tarafından Atatürk Anıtı önünde gösteri yapılacak. Aynı gün Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda yapılacak olan kutlama töreninde ise protokol konuşmalarından sonra İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Tatar tarafından "Ahilik Kültürü" konulu konferans düzenlenecek.

MESOB heyeti ve kutlama komitesi üyeleri tarafından Ahilik Haftası kapsamında Vali Vasip Şahin ile Belediye Başkanı Ahmet Çakır ziyaret edilecek.

Ahilik Haftası nedeniyle düzenlenecek olan Şed kuşanma, ödül töreni ve Ahilik pilavı etkinliği ise 20 Eylül Perşembe günü yeni belediye binası yanında gerçekleştirilecek.

Belediye yanına MESOB tarafından kıl çadırlar kurularak, gelen misafirler burada ağırlanacak. Şed Kuşatma Törenine Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in de son anda programlarında bir değişiklik olmaması halinde katılmaları bekleniyor. Buradaki törende protokol konuşmalarının ardından 'Yılın Ahisi'ne ödülü verilecek ardından ise Şed Kuşatma töreni yapılacak. Program sonunda davetliler ile birlikte yaklaşık 10 bin kişiye Ahilik pilavı ikram edilecek .
Kaynak: İHA