Sivas Günleri Etkinliği

Sivas Günleri etkinliği Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirildi.

Sivas Günleri Etkinliği
Etkinliğe, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve çok sayıda milletvekili katıldı.

Çiçek, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolun temellerinin Sivas'ta atıldığını belirterek, "Bunun yeteri kadar farkında olmalıyız. Çünkü o milletimizin yakın tarihimizdeki çok önemli bir yolculuğuydu. Bu yolculuk Ankara'da Cumhuriyetle beraber noktalanmış oldu" dedi

Sivas'ın bir kültür şehri olduğuna dikkati çeken Çiçek, Anadolu'ya ayak basıldığından beri en güzel belge ve kalıntıların Sivas'ta olduğunu söyledi.

Bakan Çelik de, "Dünyayı tanımaya çalışıyoruz. Londra'yı, New York'u, Berlin'i tok görüyoruz ama acaba ne kadar kendimizi tanıyoruz? Ne kadar şehirlerimizi tanıyoruz? Bir kez daha düşünmemiz gerekiyor. Önce kendimizi iyi tanıyacağız sonra dünyaya açılmaya devam edeceğiz diyorum. Bu amaca hizmet ettiği için bu etkinliği gerçekleştirenleri tekrar kutluyorum" dedi.

Destici ise, 12 Eylül Darbesi'ne ilişkin olarak, "Mecliste bulunan siyasi partilere bu millet büyük ölçüde Türkiye'yi yeni sivil ve demokratik bir anayasaya kavuştursunlar diye destek verdiğini düşünüyor. Onun için bir an önce milleti oyalamadan tam demokratik yeni bir anayasaya kavuşturmaları boyunlarının borcudur diyorum" şeklinde konuştu.

TBMM Başkanı Çiçek ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Atatürk Kültür Merkezi'nde bulunan ve Sivas'a has yöresel ürünlerin sergilendiği standları gezerek buradaki ikramlardan yedi. Çiçek, ayrıca AKM'ye getirilen Sivas kangalı cinsi köpeği sevdi.

Çalışma Bakanı Çelik, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, 'emeklilere yapılan geri ödemelerde yapılan yanlışlıklar gerekçe gösterilerek ödemelerin geri alınmasının söz konusu olup olmadığını sorması üzerine Çelik, "Şu anda henüz netleşmiş bir durum yok. Ön bilgiler çerçevesinde bu haberler yapılıyor. Önümüzdeki günlerde netleştiği zaman kesin rakamları sizlerle paylaşırız" diye konuştu

Çelik, emeklilere toptan bir ödeme yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine, rakamların çok büyük olmadığını ve 2 bin emekliden bahsedildiği için telkin de dahil birçok değerlendirme yapılabileceğini söyledi.

Rakamların görülmesi gerektiğine dikkati çeken Çelik, rakamları görmeden bir şey söylemenin doğru olmayacağını ifade etti.

Çelik, 'İntibak zammıyla emeklilere yapılan fazla ödemelere' ilişkin bir soru üzerine, "Çalışma henüz bitmedi, yaklaşık 2 milyon 700 bin emekliden bahsediyorduk. Dolayısıyla bu dosyalar tek tek elden geçiriliyor. Net rakam çıkınca bununla ilgili kararları alır ve kamuoyuyla paylaşırız" dedi

Kaynak: İHA