Oğlu İçin Kendini Yakmak İstedi
Antalya'da bugün, yetiştirme yurtlarında büyüyenlere yönelik yapılan memurluk sınavına girmesi gereken B. K., ’kaçak telefon’ nedeniyle gözaltına alınınca anne Z. K., oğlunun ifadesinin sınavdan sonra alınmasını istedi. Sınav saatine kadar bu isteği yerine gelmeyince bir bidon benzini üzerine döküp kendini yakmaya kalkışan anne, oğlunun polisler eşliğinde sınava götürülmesi üzerine eylemine son verdi.

'O SINAVA GİRECEK '
Oğlunun 2007 yılında aldığı telefonun kaçak çıkması üzerine gözaltına alındığını öğrenen anne 45 yaşındaki Z. K., Bahçeli Polis Merkezi 'ne giderek, 'Oğlum yetiştirme yurdu mezunu. Yarın Muratpaşa Lisesi 'nde devlet memuru olabilmek için sınava girecekti. Bu hakkı elinden alınmasın, sınava girsin sonra savcılığa çıkarırsınız ' talebinde bulundu.
Annenin iddiasına göre merkezdeki polisler, 'Bizler kefiliz, çocuğu gözetimimizde sınava sokup sonra size getiririz ' dese de, savcılıktan olumlu yanıt alınamadı. Oğlunun erken saatte savcılığa götürülerek ifadesinin ardından serbest kalacağını düşünen Z. K., saat 08.30 'dan itibaren adliye önünde beklemeye başladı. Bir süre sonra polis nezaretinde oğlu da gelen anne, saatler ilerlediği halde savcının ifade almaya gelmemesi üzerine oğlunun sınava giremeyeceğini düşünerek isyan etti.
BİR BİDON BENZİNLE GERİ GELDİ
Adliyeden ayrıldıktan bir süre sonra 1 bidon benzinle geri dönen Z. K., ifadesi alınmadığı için sınava girmesi tehlikeye düşen oğlu için kendisini yakmaya kalktı. Üzerine benzin döken kadın, polislerin çabasına rağmen elindeki çakmağı vermeye ikna olmadı. Bir süre sonra iki polisin arasında adliyeden çıkarılan B. K., polis nezaretinde sınava gireceği Muratpaşa Lisesi 'ne götürülmek için yola çıkarıldı. Oğlunun sınava girebileceğini öğrenen Z. K. ise gözyaşları içinde eylemini sonlandırdı.
YETİŞTİRME YURDUNDA OKUDU
Bu sınavın oğlu için çok önemli olduğunu söyleyen Z. K., 'Oğlum, anne-baba ayrı olduğu için yetiştirme yurdunda okudu. Devletin tanıdığı sınav hakkı ile devlet memuru olma şansı vardı. Bunun için bu sınav çok önemliydi. Sabaha kadar karakolda bekledim. Polisler de savcı ile görüştü ama savcının talimatı olmadan sınava gitmesinin mümkün olmadığını söylediler. Bunu mu yapmam gerekiyordu. Olmayacak şey, ben kendimi yakmaya kalkınca mı olmalıydı ' diyerek gözyaşı döktü.
B. K., saat 10.00 'da başlayan sınava polis nezaretinde yarım saat gecikmeli girdi.
