Üretici Mısırdan Dertli

Toprak Mahsülleri Ofisleri’nin mısır alım fiyatını kilogramı 59.5 kuruş olarak açıklarken, Aydınlı üreticiler umduğunu bulamadı.

Üretici Mısırdan Dertli
Aydın il genelinde mısır verimi de aşırı sıcak geçen sezonun ardından düşüklük gösterdi.

Aydın il genelinde mısır üreticisinin TMO’nun açıkladığı fiyatlardan dolayı dertli olduğunu kaydeden Aydın Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, “Aydın Ziraat Odası’nın raporunda 1 dekarda ortalama olarak bir tonluk bir verim elde ettiğini görüyoruz. Maliyeti de kilogramda 61.5 kuruş olarak belirledik. Şu an için ofisin açıkladığı rakamlar tatmin edici değil. Bu yıl mısır üreticisinin para kazanması zor gözüküyor” dedi.

PAZAR GÜNLERİ ALIM YAPILMALI

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Pazar günleri alım yapmadığını kaydeden Posacı, “Pazar günü alım yapılmalı. Ürününü toplayan üretici Pazar günü sevkiyat yapabilmeli. Pazar günü satış yapacak olan çiftçi tüccara yöneliyor. Çünkü beklemek, ürüne artı maliyet katıyor” diye konuştu.

Posacı, ‘Üretici Karta’ sahip olan çiftçilerin, TMO’ya yaptığı satıştan 10 gün sonra parasını alabildiğini hatırlatırken, ‘Üretici Kart’ı olmayan çiftçilerin paralarını 30 günde alabileceğini belirtti.

Kaynak: İHA