Canik’te Sünnet Şöleni

Bu yıl 17.'si düzenlenen 'Canik Sünnet Şöleni' Canik Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Canik Belediyesi ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi işbirliğiyle gerçekleşen şölende 100 çocuk erkekliğe ilk adımı attı. Şölene katılan çocuklar gönüllerince eğlendi.

Canik Belediyesi'nin her yıl geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 17.'sini düzenlediği Sünnet Şöleni renkli görüntülere sahne oldu. Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleşen şölene Canik Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Erbay, Seit İleri, Selçuk Kemeröz, çocuklar, aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

100 çocuğun erkekliğe ilk adımı attığı şölende minikler, gönüllerince eğlendi.

Sünnet şölenine katılanlara teşekkür eden Canik Belediye Başkan Yardımcısı Seit İleri, "Bizler belediyeciliği, sadece şehrin fiziki anlamda gelişimi ve hayat standardımızın yükselişi olarak algılamıyoruz. Bunun yanında sosyal belediyecilik ilkesiyle beraber halkımızın ve Caniklilerin sosyal ihtiyaçlarına da katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu yıl 17.'sini düzenlediğimiz Canik Sünnet Şöleni'ne katkı ve desteklerinden ötürü Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi doktorları ve personeline teşekkür ediyorum. Sosyal belediyeciliği misyon edinmiş bir belediye olarak her yıl bu sünnet coşkusunu yavrularımızla birlikte paylaşıyoruz. Bu yıl ki şölenimizde 100 yavrumuz erkekliğe ilk adımı attı. Ülkemizin geleceği, yarınlarımızın umudu siz sevgili çocuklarımızın bugün olduğu gibi yaşantınızın her döneminde böyle mutlu, neşeli olmanızı diliyorum. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sürpriz etkinliklerin düzenlediği şenlikte çocuklar, Küçükeller Tiyatro Grubu’nun gösterileriyle hayatlarının en güzel günlerinden birini yaşadı. Kukla gösterilerinin yer aldığı şölende, üstü açık otobüslerle şehir turu atan çocuklar, şölenin keyfini çıkardı. Muhtarlıklar vasıtasıyla tespit edilen 100 çocuğun sünnet işlemleri, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde hijyenik şartlara uygun bir şekilde, yeni yöntemlerle yapıldı. Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü'nün organizasyonunda sünnet olan çocukların sünnet kıyafetleri de belediye tarafından karşılandı. Uzman doktorların görev aldığı sünnet işlemlerinde çocuklar sağlıklı ve hijyenik bir ortamda erkekliğe ilk adımı attı .
Kaynak: İHA