Van Valisi Karaloğlu Açıklaması

Van Valisi Münir Karaloğlu, Anadolu Ajansı'nın Van'da yaşanan depremde başarılı ve hızlı habercilik gayretleriyle depremzede halkın sesi olduğunu belirtti.

Vali Karaloğlu, AA'nın kuruluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, 92 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifleriyle kurulan Anadolu Ajansı'nın Milli Mücadele dönemi başta olmak üzere Cumhuriyet'in içinden geçtiği tüm zaman dilimlerine ve gelişmelere tanıklık ettiğini vuruladı.

Anadolu Ajansı'nın bu dönemlerde gözlemlerini etkin, güvenilir, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışıyla halkla paylaştığını ifade eden Karaloğlu, mesajında şunları kaydetti:

''Özellikle Van olarak yaşadığımız deprem felaketi sürecindeki başarılı ve hızlı habercilik gayretleriyle depremzede halkımızın sesi olmayı başaran Ajansımız, hem halkımız nezdinde takdirle takip edilmiş hem de alanındaki başat rolünü bir kez daha ifa etmiş ve göstermiştir. Ajansımızın bundan sonra da aynı gayretle yoluna devam edeceğine inanıyor, bu vesileyle 92. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, tüm çalışanlarına başarılar diliyorum.''

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da kutlama mesajında, 92 yıldır Türkiye'nin sesini dünyaya duyuran AA'nın, tarafsız ve ilkeli haber anlayışının sembolü olduğunu belirtti.