Milli Eğitimde E-konferans Dönemi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilk denemesini yaptığı e-konferans sistemine Bursa'nın Gemlik ilçesindeki 4 okul da dahil oldu.

Milli Eğitimde E-konferans Dönemi
Uzaktan hizmet programı dahilinde Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selahattin Turan'ın verdiği ilk e-konferansı ülke genelindeki il ve ilçe milli eğitim müdürleri ile şube müdürleri naklen takip etti. '21.yüzyılda eğitimde yeni arayışlar' konulu konferansı takip edenler, ekranda gördükleri Turan'a soru da sorabildi.

Sisteme dahil olan okullara geçen hafta projeksiyon, web-cam, mikrofon ve hoparlörü çalışır duruma getirilmiş ve sisteme kayıtlar yapılmıştı. İlk denemesinin yapıldığı e- konferansı Anadolu Lisesi salonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ercümen, Şube Müdürü Ali Osman Cura ile Anadolu İmam Hatip Lisesi, Celal Bayar Anadolu Lisesi ve Atatürk İlköğretim Okulu ile Şehit Etem Yaşar İlköğretim Okulu idarecileri takip etti. E-konferans hakkında bilgi veren Milli Eğitim Müdürü Ercümen, "Bu sistem sayesinde öğretmenlerimiz birçok seminer ve konferansı naklen takip edebilecek. Bugün e-konferans sisteminin ilk denemesi başarıyla yapıldı. İlçemizde şimdilik bu sisteme 4 okul dahil oldu. Daha sonra diğer okullarımız da bu sisteme girecek, öğretmenlerimiz Türkiye'nin herhangi bir yerinde düzenlenecek bir konferansı okullarının toplantı salonlarından takip edebilecek" dedi.