Kozanlı Güreşçilerin Başarısı

Yıldız Kızlar Türkiye Güreş Şampiyonası'nda Adana'yı temsil eden Kozan Yıldırımspor Kulübü sporcularının üçüncülük ve yedincilik elde ettikleri bildirildi.

Yıldırımspor Güreş Takımı Antrenörü Ahmet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 27-29 Nisan tarihleri arasında Eskişehir'deki Porsuk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda Adana'yı, sporcuları Gülbahar Sarı ve Şifa Yılmaz'ın temsil ettiğini belirtti.

Toplam 10 sıklette 25 takımın mücadele ettiği şampiyonada Gülbahar Sarı'nın kilosunda üçüncü, Şifa Yılmaz'ın ise yedinci olduğunu ifade eden Yılmaz, elde ettikleri bireysel başarının gelecekteki turnuvalara hazırlık açısından önemli olduğunu ifade ederek, bundan sonraki turnuvalara daha iyi hazırlanacaklarını kaydetti.

Yılmaz, şöyle konuştu:

''Turnuvada madalya getireceğinden umutlu olduğumuz Merve Kartal son antrenmanda sakatlandığı için şampiyonaya 2 sporcu ile katıldık. Genç yaşta tecrübe kazanmaları açısından bizim için yararlı bir turnuva oldu. Hedefimiz bu tür şampiyonalarda başarılı olan erkek ve kız güreşçileri, güreş eğitim merkezleri ile beden eğitimi okullarına yerleştirmek ve kaliteli kulüplere transfer olmalarını sağlamak. Ata sporumuz güreşimizi yaşatmak ve Kozan'ı geçmişte olduğu gibi dünya ve olimpiyat şampiyonu sporcularla yeniden anılır hale getirmek istiyoruz.' '
Kaynak: AA