Sarızeybek Konferans Verdi
Emekli Albay Erdal Sarızeybek, Erciyes Üniversitesi’nde katıldığı konferansta PKK’nın sadece dağdaki teröristten ibaret olmadığını söyledi.

Teröristleri yetiştirenin ABD başta olmak üzere, İsrail, Barzani ve Talabani’nin olduğunu ifade eden Sarızeybek, “PKK’yı kuranlar yabancılardır. PKK’da İngiliz, Fransız, Ermeni ve Rumlar bile bulunmaktadır. Örgüt sadece dağdaki teröristlerden ibaret değildir. Bu örgütün siyasi bir kanadı da bulunuyor. Bu örgüt bir fabrika ve bir şirket nasıl yönetiliyorsa o şekilde yönetiliyor. Yöneten de 10 yıldır İmralı’da bulunuyor. Bizi şehit eden mermilerin parası İsviçre’den, esrar, eroin ve gurbetçilerden kestikleri haraçlardan geliyor” dedi.
Anadolu’nun ‘Türk-Kürt’ diyerek bölünemeyeceğini, bölündüğü takdirde insanların da bu şekilde bölünmesi gerektiğini ama bunun mümkün olmadığını ifade eden Sarızeybek, “Çünkü biz artık kan bağıyla birbirimize bağlıyız. Bu nedenle Anadolu’yu bu şekilde bölemezsiniz” diye konuştu .
