Şanlıurfa'da Haber Skandalı

Şanlıurfa'da bazı basın yayın organlarının emniyet müdürlüğü ekipleriyle birlikte, tatbikat görüntülerini gerçek bir operasyonun görüntüleri gibi yansıttıkları iddia edildi.

Şanlıurfa'da Haber Skandalı
Görüntülerdeki gerçek iki polis memurunun dolandırıcılık yapan sahte savcılar olarak gösterildiği öne sürüldü

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde, Antalya'nın Alanya ilçesinde çiftçilik yapan Murat A.'yı cep telefonu ile arayarak, kendilerini sahte savcı olarak tanıtan A.K. ve kardeşi H.K., 46 bin TL'sini dolandırmıştı. Durumdan şüphelenen Murat A. polis ekiplerini arayarak dolandırıldığını söylemişti. Bunun üzerine harekete geçen Alanya polisi, yaptıkları incelemeler sonucu, A.K. ve H.K.'nin Şanlıurfa'da olduğunu tespit etmişti.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verilmesinin ardından, harekete geçenŞanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yankesicilik, Dolandırıcılık Büro Amirliği, yapılan takip sonucu, A.K. ve H.K.'yi Karaköprü beldesinde motosiklet ile dolaşırken, kıskıvrak yakalamıştı. Gözaltına alınan her iki şahıs Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Bunun üzerine bazı basın yayın organları, haber yapma uğruna Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile ortaklaşa bir plan yaparak, tatbikatı, gerçek operasyon olarak gösterdi.Motosiklet üzerindeki sahte savcı olarak gösterilen 2 polis memurunun yolları polis ekipleri tarafından kesildi.

Motosikletten inen zanlı kılığındaki gerçek polisler, kaçmaya çalışırken "polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı", "Nefes Kesen Sahte Savcı Operasyonu ve Sahte Savcılar Böyle Yakalandı" olarak gösterilmişti. İhlas Haber Ajansı Şanlıurfa muhabirlerinin sıkı araştırmaları sonucu, operasyonun tatbikat, sahte savcıların ise gerçek polis olduğu anlaşıldı. Zanlı olarak gösterilen polis memurlarıgeçtiğimiz günlerde görev başındayken İHA kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

Öte yandan, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ise konuyla ilgili hiçbir şekilde açıklama yapmadı