Hocalı Katliamına Lokmalı Protesto

Balıkesir Azerbaycan Kültür Derneği Balıkesir Şubesi Hocalı katliamını protesto etmek ve Şehitleri anmak için lokma hayrı düzenledi.

Hocalı Katliamına Lokmalı Protesto
Dernek Başkanı Ayhan Candemir, 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermeniler tarafından toplu şekilde katledilmesi olayını protesto ettiğini belirterek, bunun bunun Türklere karşı düzenlenmiş bir cinayet olduğunu söyledi.

Kadın, erkek, bebek, yaşlı denmeden Hocalı'da yaşayan sivil halkın topluca katledilmesi sonucu, 487 kişinin ağır yaralandığını, bin 275 kişinin de Ermeniler tarafından rehin alındığını ve 150 kişinin ise kaybolduğu bu vahşetin, hala olayın şahitlerinin zihinlerinde canlılığını koruduğunu kaydeden Candemir, 'Hocalı'da sadece Azerbaycan Türkleri değil, aynı zamanda diğer Türk ve Müslüman unsurlar da katledilmiştir. Bu yüzden Türk ve Müslüman toplumu olarak bu katliama hepimizin duyarlı olmasını ve tepki göstermesini temenni ediyorum ' dedi.Hocalı'da katledilen şehitler için düzenlenen lokma hayrına yüzlerce vatandaş katıldı ve katliamı lanetledi. Lokma hayrının yapıldığı yere 'Azerbaycan Derneği Hoca Hali Soykırımı Hayratı ' yazılı büyük bir pankart asıldı.
Kaynak: İHA