Harabe Binanın Yıkımı Başladı
Zonguldak’ta, Karabük Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nun koruma kararını kaldırdığı Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)’na ait eski lavuar (kömür yıkama tesisi) binasının yıkımına başlandı.

'BU ALANI HALKIN YARARINA YAPACAĞIMA SÖZ VERİYORU '
Şehrin ortasındaki alanı halkın gezip eğlenebileceği bir alan olarak düzenleme sözü veren Başkan Akdemir, “Benden önceki Belediye Başkanı İsmail Eşref bu konuyla ilgili proje yarışması düzenlemişti. Biz bu yarışmada birinci gelen projenin hayata geçirilmesini istiyoruz. Burada Tabiat ve Kültür Varlıklarının koruma altına aldığı bir bina var. Bu binayı hiçbir kurum yıkamıyordu. İlk olarak koruma altından çıkarılmasını sağladık sonra da tekrar yıkım kararı verildi. Bu binayı yıktıktan sonra burada nasıl bir çevre düzenlemesi yapılacağı konusunda yetkililer olarak görüşeceğiz. Büyük bölümü TTK`ya, küçük bir kısmı ise Hazine`ye ait bu alanın, halkımıza kazandırılması için elimizden geleni yapacağımıza söz veriyorum. 'diye konuştu.
İş makinelerinin dolgu yapmasının ardından binanın en üst kısmından itibaren yıkım ve söküme başlanacağını belirten Akdemir, yıkım sürecinin herhangi bir iş kazasına mahal vermeden 1 ayı bulabileceğini kaydetti. Binanın yıkılmasından mutlu olan vatandaşlar ise “Burada insan öldü. Yıkılması çok güzel bir karar. Eskiden harabe gibi olan bu alandan geçmeye korkuyorduk.” dedi.
Bazı vatandaşlar da Başkan Akdemir 'den çevreye dökülen çöplerin kaldırılmasını istedi.
