Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; Kıyı Ege, Kütahya, Antalya'nın batı çevreleri ile sabah saatlerinde Uşak, Afyon, Denizli, Eskişehir, Ankara, Kırşehir, Yozgat, Kırıkkale, Çankırı, Amasya, Tokat, Çorum, Çanakkale, Bursa, Bandırma, Tekirdağ, öğle saatlerinde Çatalca ve Silivri çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde yer yer kuvvetli olmak üzerebuzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının Ege ve İç Anadolu'da hissedilir derecede (6 ila 8) olmak üzere ülkemiz genelinde artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı 3 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Çatalca ve Silivri çevreleri hafif yağmurlu 7 İzmir: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12 Adana: Parçalı ve az bulutlu 14 Antalya: Çok bulutlu, batı çevreleri aralıklı sağanak yağışlı 14 Samsun: Parçalı ve az bulutlu 7 Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 7 Erzurum: Parçalı ve az bulutlu (Kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor) -10 Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 7