Vali Harput Açıklaması

Bursa Valisi Şahabettin Harput, ''4 yıl önce Bursa'da 'Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi' adıyla bir proje başlattık. Bu projeyle amaçlanan insanımızın afete karşı bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmek, her türlü afete karşı olası can ve mal kaybını en aza indirmekti. Şu an bunun sona geldiğini memnuniyetle gördük'' dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Fuat Oktay ile Bursa'da kurulan ve henüz faaliyette olmayan ''Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi''ni ziyaret eden Harput, ülkenin çok değişik afetlerle sürekli iç içe olduğunu, Bursa'nın da 1. derece deprem bölgesinde olduğunu hatırlattı.

Harput, Bursa Valiliği olarak 4 yıl önce ''Bursa'da Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi'' adıyla bir proje başlattıklarını belirterek, ''Bu projeyle amaçlanan insanımızın afete karşı bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmek her türlü afete karşı olası can ve mal kaybını en aza indirmekti. Şu an bunun sona geldiğini memnuniyetle gördük'' diye konuştu.

Yaklaşık 15 milyon liralık bir bütçeyle büyük bir proje yapıldığını dile getiren Harput, ''Türkiye'nin bu alanda en büyük, en etkili ve en kapsamlı Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezi, inşallah aralık sonundaki açılışla sadece Bursa'nın değil tüm ülkemizin uzaktan eğitimle de istifade edeceği, başta deprem olmak üzere çok yönlü afet ve tehlikeli durumlara karşı halkımızın bilinçleneceği ve alınacak tedbirler konusunda bilgilendirileceği güzel bir hizmet oldu'' ifadelerini kullandı.

Fuat Oktay ise merkezin Türkiye'nin en büyük tesislerinden biri olduğunu belirterek, afetleri etkin yönetebilmek için afet konusunda bilinçli bir toplum oluşturmanın önemine değindi.

Afetlere hazır olmanın sadece planlamayla mümkün olmadığını, eğitimin şart olduğunu ifade eden Oktay, şunları kaydetti:

''Her türlü planlarınızı hayata geçirebileceğiniz, her türlü hazırlıklarınızı önceden test edebileceğiniz eğitim boyutu. Ama bunun da mutlak tatbikat ağırlıklı olması lazım. Özellikle çocuklarımızı eğitiyor olmamız çok önemli. Bu anlamda burası bir ilk, gördüğümüz her alanda. Bir yangının nasıl söndürülmesi gerektiği, karbonmonoksit, soba zehirlenmesine karşı ne tür önlemler alınacağı, selde, rüzgarda nasıl davranılacağıyla ilgili. Simülasyon dediğimiz aslında test etmek, yaşayarak öğrenmeniz okumaktan çok farklı.''

Muhabir: Büşra Nur Özcan

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA