Kumkapı’da Uyuşturucu Operasyonu

Uluslararası bir uyuşturucu şebekesine yönelik Kumkapı’da düzenlenen operasyonda 18 kilo 350 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uluslararası uyuşturucu ticareti yapan bir şebekenin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan 2 aylık teknik ve fiziki takip sonucu 22 Eylül 2012 tarihinde bir kurye ile Güney Afrika’dan esrar getirdiği belirlenen yabancı uyruklu bir uyuşturucu şebekesine yönelik Kumkapı’da düzenlediği operasyonda valiz içerisinde 17 paket halinde daralı ağırlığı 18 kilo 350 gram esrar maddesi ele geçirildi. Operasyonda 1’i kadın 4 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan, İris M.S. isimli kadın kuryenin Güney Afrika’dan uyuşturucuyu bir valiz içinde uçakla getirdiği, Atatürk Havalimanı’nda zanlılardan birinin kuryeyi karşılamaya gittiğinde polisi karşısında görünce panikleyip kaçmaya çalıştığı ve bunun üzerine harekete geçen ekiplerin zanlıyı kıskıvrak yakaladığı öğrenildi. Ayrıca, sığınmacı kimliği ile Türkiye’ye geldiği, Nijerya uyruklu olduğu ve getirdikleri esrarı kendi aralarında piyasaya sürecekleri öğrenilen kadın kurye İris M.S. ile K.B. ve P.S.’nin sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandıkları, M.A. isimli şahsın da serbest bırakıldığı ifade edildi .
Kaynak: İHA