Gtso`dan Somali`ye Yardım

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İbrahim Kara, oda olarak her yıl düzenlenen iftar yemeklerinin bu Ramazan`da iptal edilerek, buraya harcanacak kaynağın Somali`ye yardım olarak gönderileceğini söyledi.


Kara, yaptığı açıklamada, Somali ve Afrika`da son 60 yılın en kurak döneminin hüküm sürdüğünü, kıtada açlık felaketi yaşandığını hatırlattı. Somali ve Afrika`da yaşanan açlık felaketini insanlığın görmemesinin mümkün olmadığını kaydeden Kara, "Bu mübarek Ramazan ayında Sevgili Peygamber Efendimiz`in (sav) `Komşusu açken tok yatan bizden değildir` hadis-i şerîfini hatırlamalıyız. İşte bu düşünce doğrultusunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) Diyanet İşleri Başkanlığımız ile birlikte başlattığı yardım kampanyasına Giresun Ticaret ve Sanayi Odası olarak destek veriyoruz." dedi.

GTSO`nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği meclis iftar yemeklerini bu yıl iptal ederek, Somali’de açlığa karşı yaşam mücadelesi veren insanlara yardım olarak gönderme kararı aldıklarını bir kez daha ifade eden Kara, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Son dönemde 5 yaş altında 30 bin çocuğun açlıktan öldüğü tespit edilen Somali’ye gücümüz nispetinde destek verme arzusuyla başlatılan bu çalışmanın hedefine de ulaşacağına inanıyoruz. Dolayısıyla GTSO, her yıl geleneksel olarak düzenlediği meclis iftar yemeklerini bu yıl iptal ederek, Somali’de açlığa karşı yaşam mücadelesi veren insanlarımıza yardım olarak gönderme kararı aldığımızı bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Giresun olarak, hayırda ve kazançta yarış yapan bizler, öncelikle Afrika`da açlıktan ölen bu kardeşlerimize de hep beraber yardımcı olmak durumundayız. GTSO olarak herkesten rica ediyoruz, gücünün yettiği kadar herkes yardımcı olsun. Bu doğrultuda GTSO olarak öncelikle ticaret erbabımızı Somali’ye yardım yapmaya davet ediyoruz."