Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu Konya‘da

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Türkiye gibi kara bir bürokrasinin yaşandığı bir ülkede yüzde 11‘lik büyüme gerçekten bir rekordur" dedi.

Tobb Başkanı Hisarcıklıoğlu Konya‘da
Başkan Rifat Hisarcıklıoğlu, Konya Ticaret Odası (KTO) Temmuz ayı Meclis Toplantısı‘na katılmak üzere Konya‘ya geldi. KTO Konferans Salonu‘nda düzenlenen toplantıya Hisarcıklıoğlu‘nun yanı sıra AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Ticaret Borsası Başkanı Muhammed Uğur Kaleli ile KTO Meclis üyeleri katıldı.

Konya ekonomisi hakkında bilgiler veren KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk‘ün konuşmasının ardından kürsüye gelen Başkan Hisarcıklıoğlu, Türkiye‘nin bir seçimi daha geride bıraktığını belirterek, "Bu seçimlerde halkın iradesinin üzerinde bir şey olmadığı görüldü ve halkımız sandığa giderek bunu gösterdi. 550 vekilimizi seçerek meclise gönderdik. Bu seçimin en önemli noktası katılımın bugüne kadarki seçimler arasında en yüksek olanı olmasıydı. Halkımız, kendi iradesinin ve seçiminin ne olduğunu

gösterdi. Bu bağlamda halkımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca bu seçimler sükunet ve huzur içinde geçmesiyle de önemli. Bu, halkımızın çizgisinin en somut göstergesidir" diye konuştu.

Türkiye‘nin 2011 yılı ilk yarısında yüzde 11‘lik büyümeyle dünyada rekor kırdığının altını çizen Hisarcıklıoğlu, "Bu büyümede katkısı en fazla olan kişiler sizsiniz. Hepinize madalya takılması lazım. Türkiye gibi kara bir bürokrasinin yaşandığı bir ülkede yüzde 11‘lik büyüme gerçekten bir rekordur. Biz yıllardır hükümetlerden şunu istiyoruz. Biz para pul istemiyoruz. Biz, dünyadaki rakiplerimiz nasıl imkanlarla üretim ve satış yapıyorlarsa bize o imkanları tanıyın diyoruz. Bazıları iş adamları para

istiyor sanıyor. Biz para değil, önümüzün açılmasını istiyoruz. Özellikle iş gücü konusunda üzerimizde büyük bir vergi yükü var. Öncelikle bununla ilgili çalışmalar yapılmasını istiyoruz. Eğer bu engeller olmasa Türkiye‘nin önünde kimse duramaz bundan eminim" dedi.

Konya‘nın eskiden sadece tahıl ambarı olarak tanındığını ancak bunun günümüzde değiştiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Ama artık Konya bir KOBİ kenti. Bu kent 32 bin KOBİ‘ye ev sahipliği yapıyor. Adeta burası gün geçtikçe bir KOBİ başkenti haline geliyor. Eskiden tarım ve tahılın başkenti olarak bilinen Konya, artık sanayi ve ticaretin başkenti olarak da tanınmaya başlandı. Konya hep başkentti hep de başkent olarak kalmaya devam edecek" diye konuştu.

Kaynak: İHA