Afyonkarahisar‘daki Patlama

Afyonkarahisar‘da kazı çalışması sırasında meydana gelen patlamanın, doğalgazdan değil, elektrik kablolarından kaynaklandığı ifade edildi.

Aksa Afyon Doğalgaz Dağıtım şirketinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Afyon Ambaryolu Caddesi üzerinde devam eden ve kent merkezindeki fiber optik kabloların yer altına alınması amacıyla gerçekleştirilen kazılar esnasında, elektrik kablolarında meydana gelen kopma sonucunda bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın ardından bazı basın yayın organlarında, ‘doğalgaz patlaması‘ ya da ‘doğalgaz borularının kopması sonucu patlama meydana geldi‘ şeklinde yer alan haberlerde, kamuoyunun yanlış

bilgilenmesine neden olabilecek hatalar söz konusudur. Patlamaya yol açan olay, haberlerde yer aldığı gibi doğalgaz borularında meydana gelen bir kopmadan değil, elektrik kablolarının kopması sonucunda ortaya çıkmıştır. Doğalgaz ile ilgili herhangi bir sorun söz konusu değildir" denildi.

Açıklamada, yapılan incelemeler sonucunda, patlamanın doğalgaz ile ilgili bir risk oluşturmadığının anlaşılmasına karşın, gerekli önlemlerin alındığı aktarıldı.

Kaynak: İHA