Şike nedir, nasıl yapılır?

Futbolun gündemi şike. Şike ile yatıp kalkıyoruz. Ne oldu, nasıl oldu, sonucu ne olacak diye merak ediyoruz. Biraz merak giderelim isterseniz.

Şike Nedir ve Nasıl Yapılır?

Futbolun gündemi şike. Şike ile yatıp kalkıyoruz. Ne oldu, nasıl oldu, sonucu ne olacak diye merak ediyoruz. Biraz merak giderelim isterseniz.

Hepinizin malumu şike, bir iş karşılığı uzlaşarak bir iş yapma, aldatma anlamına geliyor. Yani bu maluma göre bir işin olabilmesi için uzlaşı gerekiyor. Uzlaşılacak insanların da birbirine son derece güvenmeleri gerekiyor. İşte sorun da buradan kaynaklanıyor. Güven sağlama, içinde aldatma olan bir olayda nasıl sağlanabiliyor. Maddi olarak tatminle mi, yoksa manevi olarak tatminle mi sağlanıyor. Maddi tatminde bastırırsınız parayı sen de kazan ben de kazan dersiniz, işin sonunda da parayı sağ salim teslim ederseniz alan da memnun olur satan da. Manevi olanı ise biran karışık oluyor. Burada iş tamamen duygusal. Bak aslanım bak koçum, içindeki sevgi bizim sevgimizle aynı, bir gün sen de o sevgi halkasına dahil olacaksın gel şu işi bu sevgi hatırına yapalım dersiniz, karşı tarafta bir gün o sevgi hatırına dahil olmak için sizin bu talebinizi yerine getirir. Sonuçta maddi ve manevi çıkar amaçla uzlaşı gerçekleşir. Bizler de bu olayları daha sonra duyunca şike yapmışlar tanımlaması getiririz.

Peki Ya Ser verip Sır Vermeselerdi

Hiçbir spor adamı ya da spor seven, şu ana kadar Türkiye liglerinde şike yapılmamıştır diyemez. Bir çoğumuz bu konunun yıllarca tartışıldığını biliyoruz. Ve çoğumuzda dün bu konuların üstüne neden gidilmediğini de biliyoruz. Bugünün farkı ise yeni spor yasası. Artık bu yasa ile emniyet güçleri de aktif olarak devrede. Teknik takipler yapılabiliyor, her şey büyük bir titizlikle didik didik edilebiliyor. Şike yapanlar ser verip sır vermeseler de dahi üçüncü bir göz şikeyi yapan iki kişiyi kaydediyor. Bundan sonrası için kalan sadece cesaret oluyor. Türk futbolu şimdi büyük bir imtihanla baş başa. Adına ne denirse denilsin, bu operasyonlar futbolumuzun geleceğini belirleyecek. Temiz bir futbol camiası bekliyorsak, adam kayırmadan, adam kollamadan, büyük küçük gözetmeden elde edilen deliller doğrultusunda bu işin üzerine gidilmeli. Ucu kime dokunursa dokunsan sonuna kadar gidilerek bu iş neticelendirilmelidir.

Spor Şaibe Tutmaz

Rakamlar ne derse desin, tarih ne yazarsa yazsın, futbolu gerçek anlamda seven kişiler hiçbir zaman şaibeyi sevmemiştir. Zira futbolla yatılıp kalkılan ülkemizde futbolu konuşanlara bir bakın. Eski maçlardan bahsederken yeri gelince herkes o dönemde o maçlar hakkında ne söylenmişse bunu yine aynısı ile konuşuyorlar. Yıllar geçmezine rağmen hiçbir şey gizli saklı kalmıyor. Bu nedenle anlı şanlı kazanılmış her zaferin hikayesi daha bir başka oluyor. Bundan dolayıdır ki, bu süreç yaşanırken çıkacak olan sonuçlardan hiçbir taraftar grubu endişe duymasın. Emin olun bu sürecin sonunda Türk futbolu daha da güçlenecek ve sizler sizden gelen nesillere daha anlı şanlı zaferlerin yaşandığı hikayeler anlatacaksınız.

Adil Oyun Geliyor

İçerde yaşanacak bu adil oyun sayesinde kulüplerimiz Uluslar arası arenada daha büyük başarılara imza atacak. Şimdi zaman büyük bir sukunet ve sabırla bu sürecin sonunu bekleme zamanıdır. Dileriz bütün bu sürecin sonucunda adil oyuna kavuşuruz. Emin olun bu adil oyun diğer bütün oyunlardan daha keyif verici olacak.

Kaynak:haber50