Kaçakçılar haraç veriyor

Şırnak EMniye Müdürü Ali Doğan Uludağ, silah, sigara, akaryakıt kaçakçılarının pkk terör örgütüne haraç verdiklerini ve bu konu üzerinde hassas davrandıklarını belirtti

Şırnak Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, sigara, akaryakıt, uyuşturucu, silah ve tarihi eser kaçakçılığına yönelik bu yılın ilk 6 ayında gerçekleştirdikleri operasyonlara ilişkin bilgi verdi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki makamında basın toplantısı düzenleyen Uludağ, ele geçen kaçak sigara miktarının geçen yıla göre yüzde 500 arttığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Özellikle Irak'tan getirilip batı illerine sevk edilen sigara kaçakçılığının yoğun bir şekilde yapıldığını tespit ettik. Bununla ilgili yoğun çalışmalarımız var. Kaçak sigaranın bizim için önemi şu. Özelikle bu işi yapan vatandaşlarımız maalesef örgüte haraç da vermektedir. Bundan dolayı da üzerinde özellikle duruyoruz."

Uludağ, sigara kaçakçılarına yönelik 6 ay içerisinde düzenledikleri operasyonlarda, Kuzey Irak'tan getirilen ve Silopi ile Uludere ilçelerinden yurda sokulan, piyasa değeri 2.5 milyon TL olan 1 milyon 287 bin 303 paket kaçak sigara ele geçirildiğini kaydetti.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE

Kaçakçılara yönelik çalışmalarının tavizsiz bir şekilde devam edeceğini söyleyen Uludağ, operasyonlar kapsamında 40 bin litre kaçak mazot, 77 ton da kaçak çay ele geçirildiğini açıkladı. Gençleri zehirleyen uyuşturucu tacirlerine yönelik de yoğun çalışmalar yapıldığını vurgulayan Uludağ şöyle devam etti:

"İl merkezi ve ilçelerimizde geçen yıl ve bu yıl uyuşturucu kullanımı ve satımı ile ilgili operasyonlarımız sürekli devam etmekte. Bununla ilgili birçok sanık yakalanıp ceza evine gönderildi. Bu yıl içerisinde ilimizde 17 kilo 670 kilo eroin ve 4.5 kilo esrar ele geçti. Bu yöndeki çalışmalarımız da aralıksız devam edecek" diye konuştu.

SİLAH KAÇAKÇILIĞI

Bu yıl içerisinde 5 uzun namlulu silah, 15 tabanca ele geçirildiğini kaydeden Şırnak Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ şöyle konuştu:

"Tarihi Eser kaçakçılığı ve sahte para da söz konusu. Bunla ilgili ilimizde yapılan operasyonlarda sahte paralar ve tarihi sikkeler ele geçirildi. Bu olaylarla ilgili yakalanan şahıslar adli makamlara sevk edildi. Geçen yılı, bu döneme kıyasladığımız zaman özellikle sigara kaçakçılığında yaklaşık 5 katı yani yüzde 500 civarında bir yakalama artışımız var. Bu yıl sonuna kadar, geçen seneki rakamı geçeceğimizi umuyorum. Bu yıl içerisinde kaçakçılık suçlarına karışan 456 kişi hakkında işlem yapıldı."