Aldırmaz: Engelliye Yaklaşım Çağdaşlığın Ölçüsüdür

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, engellilerin çalışma, eğitim ve sağlık haklarından yeteri derecede yararlanmasının sosyal devletin gerekleri olduğunu belirtti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, engellilerin çalışma, eğitim ve sağlık haklarından yeteri derecede yararlanmasının sosyal devletin gerekleri olduğunu belirtti.

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayınlayan Zihni Aldırmaz, engelli sorunlarının çözümünde sadece kurumların faaliyetlerinin yeterli olmayacağını, bu konuda toplumun tüm kesimlerinin duyarlı olması gerektiğini vurguladı.

Aldırmaz, “Engelli vatandaşlarımız nüfusun yüzde 10’dan fazlasını oluşturmaktadır. Engellilerin sorunlarına duyarlı olmak ve onların günlük yaşam içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturmak çağdaş toplumun gereğidir. Engelli olmak kimsenin tercihi değildir ve herkes bir engelli adayıdır. Engelliler toplumla bütünleştirilmesi, rahatlıkla yaşamlarını sürdürecek koşulların oluşturulması çok önemlidir. Bu konuda hepimize görev düşmektedir” dedi.

Engellilerin sorunlarının çözümünde yerel yönetimlerin de önemli rol alması gerektiğinin bilincinde olduklarını belirten Aldırmaz, şöyle devam etti: “En büyük hedefimiz Adana’yı engelsiz kent yapmaktır. Bu konuda önemli adımlar attık. Öncelikle engelsiz mekanlar yaratma gayreti içine girdik. Temsa’dan aldığımız otobüsler sefere başladı. Bu otobüsler engelli hemşerilerimizin rahatlıkla kullanabileceği özelliklere sahip. Bundan sonra alacağımız otobüslerde de aynı özelliklerin olmasına dikkat edeceğiz. Engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak bizlerin görevidir. Bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı yoğun olarak sürdürüyoruz.”

Toplumların çağdaşlık düzeyinin engellilere olan yaklaşımıyla ölçüldüğünü belirten Zihni Aldırmaz, “Bu duygu ve düşüncelerle Engelliler Haftasını kutluyor, engellilerin sorunlarının çözüldüğü, onların daha iyi yaşam koşullarına kavuştuğu günler diliyorum” şeklinde konuştu.