Goran Bregoviç Romanları Coşturdu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi‘nin düzenlediği 1. Roman Festivali, Goran Bregoviç‘in konseriyle başladı.

1. Roman Festivali‘nin ilk gününde Goran Bregoviç sahne aldı. Konseri; Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ile çok sayıda vatandaş dinledi. Konserden önce konuşma yapan Bakan Nihat Ergün, Türkiye‘de ilklerin yaşandığını, ilk defa bir Roman festivali yapıldığını söyledi.

Ergün, "Bu festival, Türkiye‘nin her açıdan ne kadar değiştiğini gösteriyor. Türkiye‘de ilk kez bir hükümet Roman çalıştayı düzenliyor. İlk defa bir başbakan, Türkiye‘nin dört bir yanındaki Roman vatandaşlarımızla bir araya geliyor ve Kasımpaşa‘daki arkadaşlarıyla yaşadığı hatıraları onlarla paylaşıyor. Çünkü artık Türkiye değişmeli. Artık Türkiye‘de herkes birinci sınıf vatandaş olmalı" diye konuştu. Ergün, Roman vatandaşların daha iyi şartlarda yaşamaları, eğitim almaları için hükümetin çalışmalarını

sürdürdüğünü kaydetti.

Konuşmaların ardından Balkan müziğinin dünyaca ünlü yorumcu ve bestecisi Goran Bregoviç sahneye çıktı. İlk şarkısının ardından bakan, vali ve belediye başkanı sahneye çıkarak sanatçıya çiçek verdi. Goran Bregoviç, Romanlar için düzenlenen festivalde şarkı söylemekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Bregoviç, seslendirdiği şarkılarla seyircileri coşturdu. Özellikle üniversiteli gençlerin büyük ilgi gösterdiği konserde gençler yerlerinde duramadı.

Kaynak: İHA