‘Baba Destek Programı‘ Sona Erdi

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü‘nün ortaklaşa düzenlediği ‘Baba Destek Programı‘nda 75 baba, programı başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

Millet Hamamı‘nda yapılan sertifika töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hidayet Yıldırım, toplumun her kesimi ile irtibatı sağlamadıktan sonra Türkiye‘yi daha iyi ve yaşabilir bir hale getirmenin mümkün olduğunu söyledi. Başarılı olmak için her bir kesimle birlikte çalışma zorunluluğunun bulunduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Yıldırım, bu kesimlerden en önemlileri arasında babalar ve annelerin var olduğunu iletti. Yıldırım, "İnsanlar diyor ki ‘Bizim ailemizde babanın sözü geçer.‘ Annenin sözü, evlatlar üzerinde de baba üzerinde de daha etkili. Bir fotoğraf çeker gibi söylüyorum" diye konuştu.

Anne ve çocuk destek programlarının önemine dikkat çeken Yıldırım, "Anne eğitimiyle ilgili AÇEV‘le birlikte çalışmalarımız oldu. Bakıldı ki sadece çocuk ve anne ile uğraşırsak bir yere varma konusunda sıkıntı oluyor. Bu bir sacayağı gibi. Babaları da bir araya gelelim denildi. Baba Destek Programı uygulandı. Destek programı, uygun bir isim diye düşünüyorum. Biz ilimizde ve dünyada yapılan çalışmalar neyse onların paylaşılmasını sağlamaya çalıştık. Bir çocuk trafik kazası anında sıkıntıya düşmüşse anne kendisini aracın altına atıp sıkıntıyı gidermeye çalışıyor, çocuk sıkıntıya uğramışsa baba, o sıkıntının hesabını sormaya çalışıyor. O anlık bir durum, bilgileri paylaşmak bakımından bu destek programı ise ömürlük bir olaydır" dedi.

Toplam 4 grup halinde verilen destek programında babalara genel olarak çocuklara nasıl davranmaları gerektiği, çocuklarla diyaloğu geliştirme yöntemleri anlatıldı.

Kaynak: İHA