Çöplükten Sanat Yaptılar

Şanlıurfa‘nın Ceylanpınar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ve Tarım İşletmesi Müdürlüğü (TİGEM) tarafından açılan kursta, evlerde atıl vaziyette bulunan ev eşyaları çeşitli işlemlerden geçirilerek birer sanat eseri haline getiriliyor.

Ceylanpınar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ve Tarım İşletmesi Müdürlüğü (TİGEM) tarafında açılan "Ahşap Boyama" kursunda eğitim alan 35 öğrenci evlerde kullanılmayan ve eskimeye yüz tutmuş tabak, mücevher sandığı, vazo ve tepsi gibi ev eşyaları üzerlerine boyama tekniği uygulayarak ev eşyalarını birer sanat eseri haline dönüştürüyorlar. Tarım İşletmesi Müdürlüğüne ait (TİGEM) kapalı aile gazinosunu atölye olarak kullanan kadınlar toplam 440 saatlik uygulamalı eğitime tabi tutuldular. Evdeki

atıl vaziyette bulunan ev eşyalarını birer sanat eserine dönüştürmenin gururunu yaşadıklarını dile getiren kurs öğretmeni Melek Yurttakal, "Evdeki atıl vaziyetteki ev eşyaları üzerine boyama tekniğinin yanı sıra yardımcı malzeme olarak yumurta kabuğu, yazma ve peçete kullanarak atıl vaziyetteki ev eşyalarının çöpe gitmeyerek birer sanat eseri haline dönüştürmeyi başardık" dedi.

Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Ömer Azger katkılarından dolayı Ceylanpınar Tarım İşletmesi (TİGEM) Müdürü Ertuğrul Anbar‘a ve İdari Müdür Muavini Vahap Akdeniz‘e teşekkür etti.

Kaynak: İHA