'Termos bombası' davasına devam edildi

Diyarbakır'da Koşuyolu Parkı'nda 12 Eylül 2006'da gerçekleşen ve 10 kişinin ölümü ile sonuçlanan davanın sanıkları Hikmet Topal, Murat Ekin ve Burhan

Diyarbakır'da Koşuyolu Parkı'nda 12 Eylül 2006'da gerçekleşen ve 10 kişinin ölümü ile sonuçlanan davanın sanıkları Hikmet Topal, Murat Ekin ve Burhan Güneş'in yargılanmalarına devam edildi. 'Termos bombacısı' olduğu iddia edilen Hikmet Topal, bilgisayarının kendisine teslim edilmesi halinde mahkeme heyetine belgeler sunacağını söyledi.

Koşuyolu Parkı'nda termosa yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu 7'si çocuk 10 kişinin ölümüne neden oldukları iddiasıyla haklarında dava açılan 3 sanığın yargılanmasına devam edildi. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Hikmet Topal'ın yanı sıra sanık sıfatı ile yargılanan Murat Ekin ve Burhan Güneş de hazır bulundu. Duruşmada söz alan sanıklardan Murat Ekin ve Burhan Güneş, yaklaşık 2 yıldan bu yana tutuklu olduklarını ve bu yüzden mağdur edildiklerini ifade ederek tahliyelerini talep etti.

Hikmet Topal ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Topal, "Adli emanette laptop bilgisayarım vardır. Bu bilgisayarda 4 adet belge vardır. Bilgisayarım bana verilirse bu belgeleri çıkararak mahkemeye sunacağım. Yer göstermede darp edildim." şeklinde konuştu. Emniyette sorgu sırasında işkenceden korktuğu için bazı belgelere imza atmak zorunda kaldığını ileri süren Topal, tahliye edilmesini istedi. Mağdur avukatlarından Serdar Çelebi ise, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların üzerlerine atılı suçun mahiyeti ve mevcut delil durumunu göz önüne alarak tahliye taleplerini reddetti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.