Dsp'den Başbakan Erdoğan'a Eleştiri

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, yaptığı basın açıklaması ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı değerlendirerek, Başbakan'ı samimi bulmadıklarını söyledi

Dsp'den Başbakan Erdoğan'a Eleştiri
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, yaptığı basın açıklaması ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmayı değerlendirerek, Başbakan'ı samimi bulmadıklarını söyledi.
DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal yaptığı açıklamada "Başbakan'ın AK Parti grubunda yaptığı konuşmada ağlayarak anlattığı olaylar 30 yıl öncesinin olaylarıydı. Ve sözünü ettiği idamlar 12 Eylül darbesinin acımasız sonuçlarından sadece biridir. O tarihlerde sayın Başbakan da bu ülkede yaşıyordu ve kendisi hiçbir zaman, bugün ağlayarak "son mektupları"ndan alıntılar yaptığı o insanlarla aynı saflarda yer almadı. Sayın Başbakan da çok iyi biliyor ki referanduma götürülen bu pakette, ağladığı hususlara ilişkin bir değişiklik yok. Başbakanın gerçekten 12 Eylül Anayasasının izlerini silme düşüncesi varsa o taktirde yapacağı ilk iş 1402'lik vatandaşlarımızın haklarını ve itibarlarını iade etmek olmalıdır. 12 Eylül anayasasının ürünü YÖK'ü tarihin çöp tenekesine atmak olmalıdır. Özgürlükleri gerçekten yaşama geçirmekse niyeti, yüzde 10'luk seçim barajını ve dolayısıyla toplumun bütün kesimlerinin parlamentoda temsil hakkının önündeki engelleri kaldırmak olmalıdır" dedi.